2021 Ford Puma ST Line Detaylı İnceleme

Karizması çok farklı...

0
12897
Ford Puma ST Line

Ford Puma ST Line küçük SUV sınıfında son dönemlerde gördüğün en iddialı ve en karizmatik tasarımlardan birine sahip. Bu durum onu SUV sınıfının dikkat çekeni yapmayı başarıyor.

Ford Puma ST Line Tasarım Özellikleri

Ford Puma küçük SUV sınıfının en önemli oyuncularından biri. Bu sınıfta başarılı tasarımıyla göz dolduran Ford Puma, özellikle yüzüne baktığım zaman dikkat çekici bir tasarım anlayışıyla beğenimi kazandı. Fotoğraflarında sanki daha küçük gibi görünen Ford Puma yanına gittiğim anda beni ters köşe yaptı. Çünkü fotoğraflarından gördüğümden ya da hissettiğimden daha büyük görünen bir araç. Yuvarlak hatlı tasarım detaylarıyla, keskin hatlı detayların çok iyi bir şekilde harmanlandığı araç tasarım konusunda en baştan benim beğenimi kazandı. Elbette bir şeyi sevmek ve beğenmek kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Onunla ilgili yapılan yorumların bazılarına baktığım zaman daha keskin hatlara sahip olması gerektiğini düşünenlerin olduğunu görüyorum.

Ford Puma ST Line İç Mekan Özellikleri

Fotoğraflarında olduğundan daha büyük bulduğum Ford Puma yaşam alanında da aynı etkiyi bıraktı. Tahmin ettiğimden çok daha geniş bir yaşam alanı sunuyor olması bu aracın içinde yolculuk yapacakları mutlu edecek detaylardan olacak. Elbette ön tarafta oturanlar bu konuda biraz daha şanslı. Ön tarafta sunulan yaşam alanı özellikle omuz genişliği konusunda sınıfının en iyilerinden biri. Arka tarafta boyu biraz uzun olanlar için diz mesafesi konusunda sıkıntı yaşanabilir. Ancak tasarımın getirdiği arka tarafta baş mesafesi de azdır düşüncesi yanlış çıkıyor. Arka tarafta sunulan baş mesafesi başarılı. Kokpit ve orta konsol tasarımı derli toplu ve kullanışlılığı konuşunda bir sıkıntı yaşatmıyor. Malzeme kalitesi yüksek iç mekanda, teknoloji beklentileri de rahatlıkla karşılanıyor. Eşya gözlerinin sayısını ve bagajın kullanışlılığını da yeterli buldum. Orta konsol üzerinde yer alan ve sonradan takılmış gibi görünen multimedya ekranının orta konsolun içine monte edilmiş olmasını tercih ederdim.

Motor Özellikleri

Ford Puma’nın motor kaputunun altında bol ödüllü turbo benzinli motor seçeneği yatıyor. Bu motor seçeneğini her kullandığımda biraz daha fazla seviyorum. Küçük olmasına rağmen performans konusunda boyundan büyük işler başarıyor. 1 litre EcoBoost turbo benzinli motor 125 HP güç ve 200 Nm tork üretiyor. Bu verilerin en önemli artısı sunulan her gücü sonuna kadar kullandığınızı hissetmeniz.

7 ileri oranlı ve iyi çalışan bir otomatik şanzımanla eşleştirilen 1 litre EcoBoost turbo benzinli motor performans konusunda benim tüm beklentilerimi karşıladı. Açıklanan fabrika verilerine baktığım zaman Ford Puma ST Line 0-100 km/s hızlanmasını 10.2 saniyede gerçekleştirirken, son hızının 190 km/s olduğu belirtiliyor. Yaptığım testler sırasında bu sonuçlara ulaşabileceğini gördüm. Eğer ben manuel seviyorum ve biraz daha fazla performans istiyorum diyorsanız o zaman açıklanan son hız 205 km/s ve 0-100 km/s hızlanması 9 saniye oluyor. Tüketim verilerine baktığım zaman ortalama 4.9 litre verisin sunuluyor. Yaptığım 100 km karma yol şartları testinde 6.9 litre tüketim sonucu gördüm.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Sürüş keyfi konusunda eline su dökebilecek rakiplerinin sayısı çok fazla değil. Ford markasının karakteristik özelliği olan sürüş keyfi bu araçta da hiç törpülenmeden kullanılmış. Alışkın olduklarımızdan biraz daha yüksek bir yapısı olmasına rağmen bir Ford HB ya da sedan modeli kullanırken alacağınız keyif hiç değişmemiş. Sürüş keyfinin yanında sürüş güvenliği konusunda da favori araçlarım arasında yer alıyor. Elektronik yardımcılarının da getirdiği önemli artıyla Ford Puma sınıfının en güvenli araçlarından biri olmaya başarıyor. Sürüş konforu konusunda biraz sert süspansiyon sistemine sahip olmasına rağmen başarılı sonuçlar ortaya koydu. Derin ve sert çukur geçişlerinde bile bunların getirdiği darbeleri başarılı bir şekilde yok ederek yaşam alanına yansıması neredeyse hiç olmadı. Sessizlik konusunda da yaptığım ölçümler sırasında sınıfının beklenen değerlerini zorlanmadan yakaladı.

Ford Puma ST Line Ön

Güvenlik Özellikleri

Ford Puma EuroNCAP çarpışma testine 2019 yılında girdi. Çarpışma testini en yüksek puan olan 5 yıldız alarak tamamladı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 94, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 84, yaya güvenliğinden yüzde 77 alırken, güvenlik yardımcılarından yüzde 74 aldı.

Ford Puma ST Line Yorumları

Eğer küçük SUV bir araç arıyor ve güvenebileceğiniz bir yol arkadaşı olması sizin için çok önemliyse doğru yere bakıyorsunuz. Benim sevdiğim bir tasarım ve yaşam alanına sahip olan Ford Puma, sürüş keyfi ve sürüş güvenliği konusunda sınıfının ön plana çıkan modellerinden biri.

Ford Puma ST Line Fiyat Özellikleri

Bu değerlendirmeyi günümüz fiyatlarına göre yaptığım zaman Ford Puma’nın fiyat etiketinin biraz daha uygun olabileceğini düşündüm. Ford Puma Haziran 2021 fiyatının 95 HP güç üreten manuel şanzıman ve 1 litrelik üniteyle 299 bin 500 TL olduğunu görüyorum. Test otomobilinde olduğu gibi 125 HP, otomatik şanzıman ve ST Line donanım paketini tercih ederseniz 392 bin 900 TL etikete sahip.

Sıfır KM Ford Puma Fiyatları

Ford Puma ST Line Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.0 lt
  • Motor Hacmi: – cc
  • Silindir Adedi: 3
  • Maksimum Güç: 125 HP
  • Maksimum Tork: 200 Nm

Ford Puma ST Line Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.2 sn
  • Maksimum Hız: 190 km/s

Ford Puma ST Line Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Ford Puma ST Line Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 5.8 lt
  • Şehir Dışı: 4.3 lt
  • Karma: 4.9 lt
  • Test: 6.9 lt 100 km
  • CO2 Emisyonu: 110 gr/km

Ford Puma ST Line Boyutlar

  • Uzunluk: 4207 mm
  • Genişlik: 1777 mm
  • Yükseklik: 1534 mm
  • Dingil Mesafesi: 2588 mm

Ford Puma ST Line Bagaj kapasitesi

  • Bagaj kapasitesi: 456 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 42 lt
  • Boş Ağırlık: 1326 kg
  • Lastik Boyutu: 215/55 R17

İkinci El Ford Puma Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here