Ferrari Ve Renault F1 Motorların Dondurulmasına Karşı

0
1104
Ferrari ve Renault

Ferrari ve Renault F1 takımları, motorların gelişiminin dondurulması isteğine karşı olduğunu açıkladı.

RedBull F1 takımının motor tedarikçisi olan Honda’nın 2021 sezonu sonunda Formula 1 için motor üretmeyi bırakacağını açıklamasıyla işler karışmıştı. Formula 1 için motor tedarik eden markalarla bir anlaşmaya varamayan RedBull takımı yola Honda motoru ile devam etmek niyetinde. Bunun için Honda’nın güç ünitesi projesini tamamıyla devralması gereken takım bu süreç için motor gelişiminin dondurulmasını teklif etmişti. Bu teklifi Mercedes takımı kabul etti ancak Ferrari ve Renault F1 takımları için bu teklif kabul edilemez.

Christian Horner ve Cyril Abiteboul

Renault F1 Takım Patronu Cyril Abiteboul, “6 ay önce bu soruyu sormuş olsaydınız, biz daha düşük bütçe sınırı, şasi için daha az harcama ve ayrıca motorların dondurulmasını kabul ederek motorla alakalı harcamaların düşürülmesini kabul ederdik. Ancak o dönemde de Red Bull Racing ve Honda buna karşı çıkıyordu, biz kabul ediyorduk. Bu yüzden farklı bir yoldan ilerledik. O dönemden beri çok yoğun bir şekilde 2022 motor platformu üzerinde çalışıyoruz. Bugün, motorların dondurulması hakkında ne düşündüğümü sorarsanız, 6 ay önceki pozisyonumdan çok farklı bir noktadayım. Motorların dondurulmasına karşıyım.  Bizim için çok önemli bir platform olacak motorların durdurulmasını istemiyoruz. Bunu kabul etmiyoruz.” dedi

Teklifi getiren taraftan RedBull Takım Patronu Christian Horner ise

“Bu konuda kişisel çıkarlar ön plana çıkıyor. Bu durumda kural koyucular ve ticari hak sahipleri, F1’in iyiliği için daha geniş pencereden bakmak zorundalar. Açıkçası Honda’nın ayrılığı nedeniyle bir üreticiyi kaybediyoruz. Bu spor için felaket bir haber. Red bull için motor projesini almak önemli. Açıkçası şu an olduğu gibi motor gelişimi açısından açık bir dünya olursa Red Bull olarak bunu kaldıramayız. FIA ve ticari hak sahipleri, yapıcı görüşmeler yapıyorlar. Açıkçası bu, sporda yer alan OEM’lerle birlikte el ele olmalı. Böyle olacağına inanıyorum. Önümüzdeki haftalarda bir çözüm bulunmalı.” dedi.

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here