elektrikli Bentley

2025 yılında Bentley firması, elektrikli Bentley SUV modelini piyasaya sürecek.

Bentley’in ilk elektrikli modeli Bentayga plug-in hibritti. Bunu bir dizi başka hibrit araç modelleri de takip edecek. 2023 itibariyle, Crewe merkezli otomobil üreticisi tüm serisini elektriklendirmek istiyor. Bundan kısa bir süre sonra ilk kez tamamen elektrikli otomobilini piyasaya sürecek. Bununla ilgili farklı söylentiler dolaşmaktadır. Şu an ise firma yeni bir rapor ile bu konuya daha fazla ışık tutmaya çalışıyor.

Açıklamalara göre , Bentley’nin ilk üretim elektrikli aracının Audi mühendislerinin öncülüğünü yaptığı Volkswagen Grubu’nun Artemis mimarisine dayanacağını söyledi. Bu EV, on yıl içinde piyasaya sürülecek bir dizi sıfır emisyonlu aracın sadece başlangıcı olacaktır. 2030’a kadar Bentley’in tüm yelpazesi elektrikli olacağına dairde açıklamalar bulunmaktadır.

Adrian Hallmark Elektrikli Bentley Suv Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bentley CEO’su Adrian Hallmark, yaptığı açıklamalar da “Elektrifikasyonu dört gözle bekliyoruz, Audi ile daha yakın sinerjilerimiz olacak” dedi. “Ancak her iki markayla [Audi ve Porsche] güçlü ilişkilere sahip olmaya devam edeceğiz ve bunu bir risk değil, bir fırsat olarak görüyoruz. Bu durumdan hiç şüphe duymuyoruz bizlere daha da heyecan veriyor.  Bu durumu hızlıca takip etmenin en iyi yolunu bulmalı ve teknoloji yüküne liderlik etmeliyiz.”

İlk Araç SUV Olabilir

elektrikli bentley bentayga

Markanın ilk elektrikli otomobilinin yüksek sürüşlü bir sedan olabileceğini belirten önceki raporların aksine iddialarda bulundu. Hallmark, Bentley’nin bir SUV geliştireceğini onayladı, çünkü “SUV’larda değilseniz, hiçbir yerde değilsiniz.” diye bir söz söyledi. Bu aracın ne zaman piyasaya sürüleceği tartışılmaktadır. Fakat 2025 yılı içinde karşımıza çıkabilir. Bunu da Hallmark açıklamalarıyla doğrulamıştır.

Hallmark, “2025 bizim için doğru zaman,” diye ekledi. “Batarya ağırlıkları bir endişe kaynağıdır. Ancak pil gücü yoğunluğunda hızlı bir evrim görüyoruz. İşleri daha hafif ve daha aerodinamik yapmaya adadık. Pilli elektrikli araçlar Bentley için doğru seçimdir; sessiz, zahmetsiz, yüksek torklu, rafine performansı sizlere sunmaktadır.”

Bentley’nin Flying Spur’un bir plug-in hibrit versiyonu üzerinde çalıştığını biliyoruz ve bu yılın sonlarında piyasaya çıkabilir. Piyasaya diğer hazırlanan bir modeli ise Continental GT PHEV de olabilir.

İkinci El Satılık SUV İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here