Bentley Continental GT Mulliner: Daha Lüks, Daha Güçlü

0
1333
Bentley Continental GT Mulliner, turuncu renk, önden görünüm

Bentley Continental GT Mulliner tam 605 beygir gücünde lüks bir otomobil. Volkswagen AG’nin bir yan kuruluşu olan İngiliz lüks araç üreticisi bu model ile birlikte hayallerin çok daha ötesini sunuyor. Çünkü araçta birçok lüks tasarım özelliği ve yüksek performans bir arada. İngiliz otomobil üreticisi bu seneki Goodwood Hız Festivali’ne katılacak. Bu nedenle Continental GT serisine yeni bir model ekledi. Mulliner isminin eklendiği yeni model tam da hız festivaline yakışacak bir performansa sahip. Aynı zamanda lüks tasarım özelliklerinden de ödün vermiyor tabi.

Bentley Continental GT Mulliner Dış Tasarımı

Bentley Continental GT Mulliner, turuncu renk, yandan görünüm

Bu lüks otomobilin dış tasarımında dikkat çeken birçok özellik yer alıyor. Ancak en öne çıkan özelliğinin “Double Diamond” adlı matris tipi ızgarası olduğunu söylemek gerek. Ayrıca aracın yan hava girişlerinde de değişiklikler yer alıyor. Bunula birlikte 22 inçlik jantlarında yer alan “B” harfi ile de markanın imzasını taşımış oluyor. Ayrıca ön kısımda kristal işleme optikleri de yer alıyor.

Yüksek Performanslı Lüks Otomobil

Bentley Continental GT Mulliner, turuncu renk, arkadan görünüm

Goodwood Hız Festivali’ne katılacak olan yeni Bentley Continental GT Mulliner 6.0 litrelik bir kotra sahip. 12 silindirli bu motor tam 650 beygir gücünde. Bununla beraber 900 Nm tork üretiyor. Ayrıca araç azami olarak 335 km/s hıza ulaşıyor. Ek olarak 0’dan 100 km/s hıza da yalnızca 3,5 saniyede çıkıyor.

Bentley Continental GT Mulliner İç Tasarımı

Bentley Continental GT Mulliner, iç mekan

Aracın iç kısmında oldukça lüks ayrıntılar mevcut. Üç farklı renk tonuna sahip olan araçta kullanıcılar 8 farklı renkten istediklerini seçme hakkına sahipler. Ayrıca 88 farklı ahşap kaplama seçeneği ile farklı bir tasarı elde etmek mümkün. Oldukça rafine ve lüks bir atmosfere sahip olan iç mekanda  elmas şeklinde deri döşemeler yer alıyor. Ayrıca aracın farklı noktalarında yer alan elmasların her birinde 712 dikiş yer alıyor. Koltukları, kapılar ve arka yan panellerde yer alan bu elmaslar ile toplamda 400 bin dikişle bir tasarı ortaya çıkmış oluyor. Yani Bentley’in “Diamond in Diamond” adını verdiği tasarım dili gerçek bir emeğin gösterisi.

 İkinci El Bentley Continental Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here