0’dan 100’e 1.5 Saniyede Çıkan McMurtry Spéirling Rekor İçin Üretildi

0
3458
0'dan 100'e 1.5 Saniyede Çıkan McMurtry Spéirling, siyah renk, önden görünüm

0’dan 100’e 1.5 saniyede çıkan McMurtry Spéirling sadece rekor için üretildi. İngiliz elektrikli otomobil markası olan McMurtry Automotive, Goodwood Festival of Speed için özel bir otomobil üretti. İngiltere’de gerçekleşecek olan hız festivalinde her sene en iyi araçlar birbiriyle yarışıyor. Böylece tırmanma yarışları ile ünlü olan festivalde, tarihe geçecek birçok performans sergileniyor. Bu seneki rekorda gözü olan İngiliz üretici ise özel bir otomobil üretti. Sadece rekor kırmak amacını taşıyan bu otomobil Formula 1 otomobillerinden bile daha fazla yere basma kuvvetine sahip.

 McMurtry Spéirling: 0’dan 100’e 1.5 Saniyede Ulaşan Otomobil

0'dan 100'e 1.5 Saniyede Çıkan McMurtry Spéirling, iç mekan

En hızlı şekilde 100 km/s hıza ulaşan araba olan McMurtry Spéirling üretim amacını yerine getiriyor. İngiliz üretici aracın en hızlısı olması için Formula 1 mühendislerini bir araya getirdi. Bu sayede en yüksek performanslı otomobil ortaya çıkmış oldu. Hummalı çalışmalar yürüten ekip ilk olarak 2021’de aynı festivalde ortaya çıkmıştı. Şimdi yine aynı festival için ortaya çıkan model, pistte de yerini alacak. Böylece zaferin kendisinde olacağının sinyalini de şimdiden vermiş oluyor.

 McMurtry Spéirling Rekor İçin Piste Çıkacak

0'dan 100'e 1.5 Saniyede Çıkan McMurtry Spéirling, siyah renk, yandan görünüm

Pistte bu özel otomobili eski Formula 1, Le Mans ve IndyCar sürücüsü olan Max Chilton kullanacak. Ayrıca tepe tırmanışı yarışçısı Alex Summers da özel otomobili kullanan bir diğer isim olacak. Başlı başına yüksek bir yere basma kuvvetine sahip olan model adeta rakip tanımıyor. Öyle ki 0’dan 100’e yalnızca 1.5 saniyede ulaşıyor. Çünkü kendi ağırlığını iki katı kadar yere basma kuvvetine sahip. Bu Formula 1 araçlarından bile daha fazla yere basma kuvveti var demek oluyor.

İngiliz otomobil üretimine göre 1 ton ağırlığında bile olmayan araç, Bugatti Chiron’dan bile daha hızlı. Tamamen elektrikli bir tahrik sistemine sahip olan araç bunu kanıtlamak zorunda. Bu nedenle yarışta rekoru elinde turan Volkswagen I.D. R’yi gerisinde bırakmalı. Bu aracın yarışı tamamlama süresi 39.9 saniyeydi. Şimdi ise 0’dan 100’e rekor seviyede çıkan aracın yarışı ne kadar sürede tamamlayacağını görme zamanı.

İkinci El Coupe Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here