Daha İlk Sürüşte Kaza Yapan Bentley Corniche Yeniden Geliyor!

1
14273

Bentley Corniche modeli, 2021 yılında piyasaya sürülecek. Pek çok lüks otomobil meraklısı bu otomobili heyecanla bekliyor. Ama Corniche’nin ilginç bir hikayesi var. Bu otomobil, 1939’da üretildi. Üretilir üretilmez de kaza yaptı. Böyle olunca üretim durdu. Peki, böyle kara geçmişi olan bir otomobil neden yeniden üretiliyor? Detaylar için okumaya devam edin…

2. El Bentley fiyat listesi burada!

Daha İlk Sürüşte Kaza Yapan Bentley Corniche Yeniden Geliyor!

Bentley, Corniche modelini yeniden yaratmaya karar verdi. Çünkü bu otomobil, tasarımı ve ihtişamı ile çok kuvvetli bir lüks çağrışımı yapıyor. Rafine bir tasarım dili ile yeni ama eski tarz bir lüks otomobil…

1939 Bentley Cornicheİlk Corniche modeli, 1939 yılında Frans’da test sürüşüne çıktığı sırada trafik kazası geçirmiş. Bu kazada Bentley Corniche, büyük hasar almış. Onarım için Derby’deki Bentley fabrikasına gönderilmiş ama bir daha da onu gören olamış. 2007 yılında WO Bentley Memorial Vakfı, bu otomobili yeniden canlandırmak isteyince proje başlamış.

Yeni Bentley Corniche Hakkında

Yeni Bentley Corniche hakkında verilen bilgiler şöyle:

  • Embiricos 4/4 litre motor ile R Type Continental bir araya geliyor. Bu yüksek performanslı otomobilin yeni hali, WO Bentley Memorial Vakfı tarafından başlatılan bir proje ile geliştirildi.
  • Tasarım müdürü Mulliner’in Bentley’deki ilk tarihi otomobil projesi olan Corniche, orijinaline sadık bir gövde formundan yeniden yaratıldı.
  • Proje, ilk önce gönüllülerden oluşan bir ekiple Derby’de yürütülmüş. 2008 yılında projedeki maddi kaynaklar tükenince Bentley Motors, para kaynağı sunmuş.
  • Panneler elle şekillendirilmiş.
  • Ana gövde rengi olan imperial marron ve cam kanatlarındaki heather grey rengi için saatlerce laboratuvuar çalışması yapılmış.
  • Koltuklarda İngiltere’nin batısında yetişen conolly vaumol koyun derisi kullanıldı.

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here