E-scooter sosyal bir devrim haline geldi son yıllarda. Ekonomik, hafif ve kullanımı kolay, giderek daha fazla trafik sıkışıklığının olduğu ankara, istanbul ve izmir gibi büyük şehirler için mükemmel bir mobilite çözüm olmaktadır.

Ancak bu araçlardan birini satın alma kararı verirken iyi düşünülmelidir. En iyi elektrikli scooterları bulmanın ilk adımı, e-scooterlar arasında fiyatlar, özellikler, teknikler ve donanımlar kıyaslanmalıdır.

Bir e-scooter satın almadan önce nelere dikkat etmelisiniz?

İlk nokta, belediyenizin yönetmeliklerini gözden geçirmek olacaktır. İBB’ye göre bu araçlar yolda dolaşmalı ve maksimum 25 km / s hıza sahip olmalıdır, ancak ikamet ettiğiniz yere bağlı olarak kask vb. Kullanımı da zorunlu olabilir.

1.- Onunla ne tür turlar yapacaksınız?

Gerçek şu ki, şu anda çok farklı özelliklere sahip çok çeşitli elektrikli scooterlar var. Bu nedenle, elektrikli scooter’ınıza vereceğiniz kullanımı hesaba katmanız uygun olucaktır. Örneğin, yolculuklarınızda araç olarak kullanmayı planlıyorsanız, toplu taşıma kullandıktan sonra hafif olması ve katlandıktan sonra az yer kaplaması çok önemlidir. Örneğin, 10 kilodan daha hafif olan scooterlar da var, 20 kg’yi aşanlarda… Bu sebepten seçim yaparken dikkatli olmalısınız.

2.- Ne kadar güçlü bataryaya ihtiyacınız var?

Scooter alırken en önemli noktalardan biri budur. Günde 4-5 kilometre yol kat etmesi gerekiyorsa modellerin% 99’u işinizi görebilir. Eğer onunla sürekli hareket edecekseniz, çok fazla menzilli bataryaya sahip bir modeli tercih etmeniz en iyisidir.  Segway Ninebot Max G30, basit elektrikli scooterların neredeyse üç katı menzile sahip olan 65 kilometre menzil sunan e-scooter işinizi fazlasıyla görücektir.

3.- Çok sayıda yokuş tırmanacak mısınız?

İlk elektrikli scooterların uzun yokuşlara tırmanmada ciddi sorunları vardı. Bununla birlikte, mevcut modellerde bu değişmiş olsa da, bir e-scooter seçerken hala önemli bir faktördür. Motorun gücü, sizin ağırlığınız ve scooter’ınki, yokuş yukarı seyahat ederken elektrikli bir scooter’ın ne kadar yetenekli olduğunu gösteren faktör olacaktır.

Bu anlamda Cecotec Bongo Z Serisi ve 800W ve 1000W güçlere sahip elektrik motorlu SmartGyro CrossOver X2 piyasadaki en yetenekli iki modeldendir.

e-scooter fiyatlarına burdan bakabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here