Ferrari 458 Speciale Yellow

V8 motorlardan şimdiye kadar üretilmiş en iyi 8 silindirli güç santrallerinden bazılarını sunuyor. İşte favorilerimiz:

Her motor sporları aşığı iyi bir V8 motorunu sever, Sert Amerikan motorundan, genellikle İtalyan ve atmosferik kökenli, zorla indüksiyon prangalarından arınmış, çılgınca uluyan bir motora kadar. Atmosferik olanların sevdiği romantizmin bir kısmını kaybetmelerine rağmen, genellikle olağanüstü bir performans sunan süper yüklü olanlar da var. Son zamanlarda ağzımızda harika bir tat bırakanların bu listesini hazırladık:

458 Speciale

Artık üretimi olmasa da, belki de şimdiye kadar yaptığı en iyi V8… Ferrari’yi dahil etmeden hiçbir V8 motor listesi tamamlanmayacaktır . 458 Speciale’nin soyu gayet etkileyici: 430 Scuderia ve 360 ​​CS ile ferrari çıtayı her zamankinden daha yükseğe koyuyor; ancak 605 bg’lik bir güç ve etkileyici bir 9.000 dev / dak’da bulunan redline’a sahip 458 Speciale, bu modeli tamamen içgüdüsel kılıyor, ayrıca çift debriyajlı bir şanzımanıyla tam bir canavara dönüşüyor.

Audi 4.2

B7 neslinin RS 4’ü, Audi V8 motorlarının tarihinde bir dönüm noktası oldu . Daha geleneksel, sessiz iticilerden önce, düşük devirlerde iyi çalışan ve otoyolda hızla ama sihir olmadan dolaşmaya yarayan türden. Buna karşılık, bu RS 4 8250 rpm ‘de redline’a varıyor. Audi’nin sürücü keyfi açısından şimdiye kadar yaptığı en iyi motor..

Sadece birkaç ay sonra, birinci nesil R8 , aynı 4.2 FSI motoruyla piyasaya çıktı ve her sürdüğünüzde yüzünüze bir gülümseme koyacak bir Audi arayanlar için çıtayı hemen daha da yükseltti. Merkezi olarak konumlandırılmış motora ve Ferrari tarzı açık ızgaralı manuel vites değişimine sahip, olağanüstü bir şasi, bu modeli efsanevi hale getirmede belirleyici faktörlerdi.

Mercedes-AMG ‘V8’

Bu listede nispeten az sayıda turboşarjlı araba bulacaksınız. Ancak AMG ‘V8’ ile 4.0 V8 bizim favorilerimizden biri ve AMG GT R ve GT R Pro’nun taşıdığı motor onun en iyi ifadesini temsil ediyor. Fantastik bir tepkisi, muhteşem gücü ve yaramaz bir karakteri ile, bir V8 motordan istediğimiz özelliklerin çoğunu sunar.  ayrıca çok farklı gövdelere sahip çok sayıda modelle birlikte seçilebilmekte.

BMW M Twinpower Turbo

Alman markası 1996’dan beri 4.4 V8 blok üretiyor. Çok uzak bir menşeli olan tüm bu yıllardaki evrim, neredeyse boş bir levhadan başlayıp üretildiği 2008’de büyük bir adım atarak kayda değer bir yatırım oldu. 4.395 cc’lik bir N63 bloğunu ilk kez kullandı ve mimarisinde ‘V8’ prömiyerini yaptı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here