DAYTONA SP3, Ferrari ICONA Serisinin Yeni Modeli Olarak Tanıtıldı.

Efsane Otomobil Markası Ferrari, Icona Serisi’nin “Dayota SP3” modelini geçtiğimiz günlerde kamuoyuna lanse etti. Ferrari Daytona SP3, markaya benzersiz motor sporları statüsünü kazandıran ortadan arkadan motorlu “Ferrari V12” modeline ve Ferrari Yarış Otomobili Geleneğine sadık kalınarak üretildi.

Ferrari ICON Serisi için üretilen diğer iki model olan Monza SP1 ve SP2 gibi, Ferrari Daytona SP3’ de, sınırlı sayıda üretilecek. Ferrari, Icona serisinin ilk iki modeli Monza SP1 ve SP2’yi ilk olarak 2018 yılında piyasaya sürmüştü.

DAYTONA SP3

1“FERRARİ’YE GENEL BAKIŞ”

Ferrari, Kuzey İtalya’nın Modena şehrindeki Maranello beldesinde kurulan bir spor araba üreticisidir.  Lüks Spor arabaları ile dünyanın bildiği Ferrari, 1929’da Alfa Romeo’nun yarış takımı olarak kurulmuş ve sene 1947’yi gösterdiğinde, pist dışına da otomobil üretimine başlamıştır.

2DAYTONA SP3 MOTOR GÜCÜYLE HAYRAN BIRAKIYOR

Daytona SP3’te 6,5 litrelik V12 motor yer alıyor.  Motor, 840 beygir güç ile 700 Nm tork üretecek şekilde imal edilmiş. Bu güç, aracı Ferrari’nin trafiğe çıkacak en güçlü motora sahip modeli haline getiriyor. Tabi şimdilik…

Ayrıca, 7 ileri otomatik şanzımana sahip SP3, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 2,8 saniyede ulaşabiliyor ve 0-200 hızlanmasını sadece 7,4 saniyede tamamlıyor.

3DAYTONA SP3 TASARIMIYLA KALPLERİ ÇALIYOR

Icona Serisi Araçlar tarihe iz bırakmış güzellikteki modellerin günümüz teknolojisi ile yeniden yorumlanmış versiyonları olarak konumlanıyor. Orijinal Ferrari Modelleri, modern formlarda yeniden yorumlanıyor. Etkileyici gücü, spor çizgilerle birleştiren ve bunu her zaman kusursuz şekilde yapan Ferrari, Daytona SP3’ü “Klasikten Esinlenilmiş Şeffaf Bir Modernite” olarak tanımlıyor.

Kütlelerin akışkanlığı, Maranello’nun tasarım imzası olarak SP3’de de görülüyor. Daytona SP3, zahmetsiz bir estetik görünümle o ağır ve güçlü gövdesini yol ile bütünleştirerek tabir-i caiz ise asfaltta su gibi akıyor.

Ayrıca, Ferrari Daytona SP3 modelini ‘şimdiye dek üretilen en aerodinamik model’ olarak tarif ediyor. Motor gücü çıkışındaki artış, ısı açığa çıkarıyor ve bu termik gücün, hava akışı kullanılarak dengeli bir şekilde dağıtılmasını gerektiriyordu.  SP32de bu başarı ile uygulandı.

4DAYTONA SP3’ÜN ŞAHANE İSKELET YAPISI

Ferrari Daytona SP3’teki mühendislik, Maranello’nun Formula 1’de geliştirdiği ergonomi uzmanlığından yararlanıyor. Koltukların şasesi bütünleşmesi, sürüş pozisyonunun daha alçak ve daha eğimli olması anlamına geliyor. Aslında pozisyon tek kişilik bir pozisyona çok benzer; bu da ağırlığı azaltmaya ve otomobilin yüksekliğini 1142 mm’de tutmaya yardımcı oluyor.

Ayrıca Pedal kutusu kullanıcının tercihine göre ayarlanabiliyor. Orta- Arka Mimari ve kompozit şasi ve akslar arasındaki ağırlık dağılımı da optimize edilerek, kütleleri ağırlık merkezi etrafında yoğunlaştırıyor. Bu seçenekler motor üzerinde yapılan çalışmalarla birleştiğinde, Ferrari Daytona SP3’e rekor kıran ağırlık/ güç oranı ve 0-100km/s ve 0-200km/s hızlanma rakamları veriyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here