2022’DE, KIA NIRO GELİYOR

Dünyanın 5. En Büyük Otomobil Üretisi Firması olmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren KIA, geçtiğimiz günlerde düzenlenen 2021 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda EV9 konsept modeliyle boy göstermişti.

Çalışkan marka şimdi de “2022 Kia Niro” ile görücüye çıktı. 25 Kasım’da “Seul Mobility Fuarı’nda sergilenen ve resmen tanıtılan model, ardılı olduğu modeller ile kıyaslandığında özellikle dış görüntüsüyle fark yaratmış durumda.

Koreli üreticinin bu yeni nesil SUV Modeli ’de otomobilse erlerce severek kullanılacak gibi görünüyor.

2022 Kia Niro

KIA MARKASINA KISA BİR BAKIŞ: Hyundai Kia Otomotiv Grubu ya da kısaca Kia, 1944 yılında Güney Kore’de kurulmuştur. Kore’nin ilk bisiklet ve otomobil üreticisidir.

1998 yılında Hyundai ve Daimler-Chrysler ortaklığındaki konsorsiyum tarafından satın alınmıştır. … Dünyaca ünlü otomobil markası Kia, yeni vizyonu kapsamında logosunu ve sloganını güncelledi. (Kaynak: wikipedia.org)

1YENİ NESİL SUV, KIA NIRO’DA ZITLIKLARDAN ESİNLENİLDİ

İlk nesil Niro’nun piyasaya sürülmesinden beş yıl sonra, 2021 Seul Mobility Fuarı’nda yeni nesil Niro sahneye çıktı.

Koreli otomobil üreticisi KIA’nın, tasarımda sıkça kullandığı “zıtlıkları birleştirmek” yaklaşımını bu otomobilde de görmek mümkün.

Şehir konforu ile zorlu yolarla baş edebilme gücünü harmanlayan modelde, markanın diğer modeli “HabaNiro” ile de dış görünüşü anlamında benzerlikler var: İki tonlu gövde, yoğun olarak kullanılan aydınlatmalar, ön kaputun şekli, LED gündüz farları, arkadaki dikey stoplar ve C- sütundaki renk farkı, ilk göze çarpan benzerlikler arasında bulunuyor.

22022 KIA NIRO, İÇ MEKANDA RAHATLIK SUNUYOR

Oldukça geniş bir iç mekana sahip olan model, teknoloji ile donatılmış durumda. Kullanıcının rahatı düşünülerek tasarlanmış iç mekanda; tamamen dijital gösterge ve multimedya ekranları, sürücünün önündeki tek bir panelde toplanmış.

Orta konsoldaki klima kontrolleri ve konsol üzerindeki çizgilerden oluşan ambiyans aydınlatmaları da çok lüks ve havalı tasarlanmış.

32022 KIA NIRO’DA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEME KULLANILDI

Tavan döşemesinde geri dönüştürülmüş malzeme kullanılan modelin koltuklarında ise okaliptüs yaprakları kullanıldı.

Ayrıca kapı panellerinde benzen ve tuluen içermeyen boyalar tercih edilerek çevreye dost bir duruş sergilenmiş.

Kia, yeni Niro’nun gelecek yıldan itibaren Hibrit, kabloyla şarj edilebilen Hibrit ve tamamen elektrikli motorlar ile satışa sunulacağını açıkladı.

İkinci El Kia İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here