YENİLENEN ALPİNE A110 GÖRÜCÜYE ÇIKTI

1960’lı yıllarda ralli pistlerinde fırtına gibi esen ve Renault’un bu alandaki tüm bütçesini büyük bir güven duyarak yatırdığı, Alpine A110 yenilendi.

Alpina A110

1Alpine’e Genel Bir Bakış

Alpine, arkaya monteli Renault motorları kullanılarak yarış otomobilleri veyahut spor otomobiller üreten eski “Fransız Otomobil Üreticisi” firmasıdır.

Alpine Markası, 1954 yılında, Dieppe’de bir garaj sahibi olan Jean Redele’nin yarışlarda, “Renault 4CV” ile yakaladığı başarılar ile doğmuştur. Regele, minik “4CV” üzerinde ciddi modifikasyonlar yapmıştı. Mesela, 3 ileri olan vites kutusunu 5 ileriye çevirmişti. Regele’nin teknik altyapıda gösterdiği bu başarılar, Alpine’in temellerini attı ve Renault’un tüm desteğini Alpine’e vermesini sağladı.

2Alpine A110, 1960’lı Yıllarda Renault’un Otomobil Pistlerindeki Gözdesi Oldu.

1968 yılına kadar rallide A110 ile ciddi başarılar elde eden Alpine, Renault’un motor sporları alanındaki tüm bütçesini arkasına almayı başardı. Bu sayede, Alpine amblemli otomobiller, Fransa’da Renault servislerine girme hakkı kazandı. Renault R8 Gordini’nin 1.440 cc ’lik motorunun kullanılmasının bu başarılarda payı büyüktü.

Alpine 1995 yılında fes edilmiştir ve şu anda Fransa’nın Normandiya Bölgesi’nde bulunan Dieppe Fabrikası’nda “Renault Sport Technologies” bölümü olmuştur.

3Alpine İsmi Formula 1’e Dönecek

Renault, 2020 yılı Eylül Ayı itibariyle, Formula 1’de kullandığı “Renault F1” takım adını “Alpine” olarak değiştireceğini açıklamıştı. Renault Grubu’nun yeni CEO’su Luca de Meo’nın öncülüğünde Renault Yönetimi’nden bu karar çıktı. 2021 yılından itibaren, bu karar uygulanacak ve Transa Takımını; Fransa’nın renklerini temsil eden mavi renkte Alpine- Renault olarak otomobil yarışlarında göreceğiz.

4Yenilenen Alpine A110 Resmen Tanıtıldı

Renault’un sahibi olduğu otomobil markası Alpine, 2023 yılında tamamen elektrikli modellere geçeceğini açıklamıştı. Bu kararını ardından içten yanmalı motora sahip aracının lansmanını yaptı: Renault Megane RS’in turbo şarjlı 1,8 litrelik motorunun kullanıldığı yeni A110 üç farklı versiyonla gelecek.

Aracın “Standart Versiyonu”, 252 beygir gücünde ve 320Nm tork üretiyor. Aracın hız kapasitesi ise, 4,5 saniyede 100km.

“A110 S Versiyonu” ise, 300 beygir gücünde ve 0km’den 100km hıza ulaşması sadece 4,2 saniyede mümkün.

S versiyonla aynı motoru kullanan “GT”deki en büyük farklar, iç dizaynındaki lüks ayrıntılar: bu modelde deri kaplamalı koltuklar, kameralı park asistanı ekstra olarak sunuluyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Alpina A110 Alpina A110

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here