KALASHNİKOV OTOMOBİL ÜRETECEK!

AK- 47 veya Kalaşnikof ismiyle anılan silahın üreticisi, Rus Silah Şirketi Kalashnikov, elektrikli otomobil piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şirketin hazırladığı ve 2018 yılından beri planları yapılan otomobilin yeni görselleri ortaya çıktı. Tasarım çizimleri dışında, taşıtın teknik detayları henüz belli değil.

Kalashnikov

1Kalashnikov sadece piyade tüfeği değil elektrikli otomobil de üretecek

Üretim çalışmalarına 1945 yılında başlanan ve 1949’da Sovyet Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına giren, Mikail Kalaşnikov tarafından tasarlanan AK-47, soğuk Savaş yıllarından günümüze Çin ve Varşova Paktı’na bağlı ülkelerce de lisans altında üretilmiştir ve modifiye edilmiş birçok modeli de çeşitli ülkelerce imal edilmiştir.

Soğuk Savaş boyunca birçok çatışmada kullanılarak komünist blok için sembol haline gelen AK- 47’nin üreticisi Kalashnikov, son yıllarda yoğun bir şekilde elektrikli otomobil çalışmaları yapıyor. 2018 yılında CV-1 isimli elektrikli bir modeli de görücüye çıkarmıştı.

2AK- 47’yi tasarlayan Mihail Timofeyeviç Kalaşnikov kimdir?

Sovyet general ve silah tasarımcısıdır. 10 Kasım 1919’da Kuriya’da doğdu. 1938’de Kızıl Ordu’ya girdi ve silah uzmanı olarak yetiştirildi. 1944 yılında tasarımına başladığı AK- 47’nin, 1946’da prototipinin yapımını tamamladı. 1948 yılında AK-47’nin Kızıl Ordu’nun donanımı için kabul edildiği bildirildi ve Kızıl Ordu’nun ana piyade tüfeği seçildi. Yine 1948 yılında Stalin Ödülü verildi; silahın ordu silahı olarak kabul edilmesinden bir yıl sonra da Sosyalizm Kahramanı ilan edildi. 90. Doğum gününde, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev tarafından “Rusya Federasyonu Kahramanlığı Ödülü” verilen Kalaşnikov, 23 Aralık 2013 tarihinde Udmurtya Cumhuriyeti’nin başkenti Izhevsk’te hayata gözlerini yumdu. Öldüğünde 94 yaşındaydı. (tr.wikipedia.org)

3Kalashnikov, 4 tekerlekli ve 3 tekerlekli olmak üzere iki model tasarladı.

2018 yılından beri planları hazırlanan, elektrikli otomobillerin patent görselleri ortaya çıktı. 4 tekerlekli ve 3 tekerlekli olmak üzere iki model tasarlanan Kalashnikof otomobillerinin tasarımları belli iken teknik detayları henüz belli değil.

Kalashnikov

4Rus Şirket 2018 Yılında CV-1 İsimli Bir Model Sergilemişti

Kalashnikov Şirketi 2018 yılında askeri bir fuara katılarak CV-1 isimli elektrikli bir modeli görücüye çıkarmıştı. Araç, 0’dan 100’e hızlanmasını 6 saniyede tamamlarken ve tam şarjla 355 kilometre gidebildiği söylenmişti.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here