Crossover Furyasına Smart da Katılıyor!

Mercedes-Daimler bünyesinin ”minik” üyesi Smart, yıllardır girmediği crossover-SUV pazarına 2022’de girmeye hazırlanıyor. Daimler grubunun başarılı markası Smart, ürettiği otomobiller ile yıllardır ikonik tarzını hiç kaybetmedi. Modelleri ile her dönem ilgiyi üstüne çekmeyi başaran marka, gözünü crossover pazarına dikti. Bugüne kadar birçok markanın yeni modelleriyle girdiği pazarda, 2022 itibariyle Smart‘ı da görebileceğiz. Crossover Smart Fortwo için geri sayım başladı!

Crossover Smart Fortwo

Smart Fortwo Crossover Gelecek!

Smart, mevcut ürün gamının ”en ikonik otomobili” diyebileceğimiz Fortwo ile crossover dünyasına merhaba diyecek. Geçtiğimiz dönemde duyurduğu EQ versiyonu ile Fortwo elektrikli motora kavuşmuştu. Crossover modelin de elektrikli versiyon ile piyasaya çıkması bekleniyor. Modelin 78 kW değerinde bir güce sahip olması bekleniyor. Menzili ise 250 kilometre ile sınırlı olacak gibi gözüküyor. Çekiş sistemi konusunda ise henüz bir bilgi paylaşılmadı. Fortwo’nun crossover versiyonu önden veya arkadan çekişli olabileceği gibi 4×4 de olabilir.

Crossover Smart Fortwo

Smart Fortwo Crossover için Çinli Geely ile Ortak Çalışılacak

Almanya merkezli Smart, yeni crossover modeli için Geely ile anlaştı. Marka Fortwo crossoverı Çinli ortağıyla beraber çalışacak. Modelin geliştirme süreçleri Uzak Doğu’da gerçekleşecek gibi gözüküyor fakat Fortwo crossover Avrupa’da da satışa sunulacak.

Crossover Smart Fortwo

Amerika Pazarında Sunulmayabilir! Türkiye’ye Gelecek mi?

Modelin Uzak Doğu’da geliştirilmesi bekleniyor ancak Avrupa pazarında da satışa sunulacak. Amerika pazarında ise modele rastlanmayabilir. Smart 2019 yılı itibariyle Amerika’daki satışlarını durdurmuştu. Bu nedenle yeni modelin de Amerika’da satışının gerçekleşmesi zor gözüküyor. Crossover versiyona sahip Fortwo Türkiye’ye gelebilir. Markanın mevcut araçlarının ülkemizde satışı hali hazırda devam ediyor. Bu versiyonun da Türkiye’ye gelme ihtimali yüksek gözüküyor.

 

İkinci el satılık Smart Fortwo ilanları

Smart Fortwo Modeli Murat Tosun’la Test Sürüşünde

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here