İlk Smart ForFour 2004’te geldi. ForFour, ForTwo’nun daha büyük, daha geniş mini bir kardeşidir.

ForFour Teknik Özellikleri

Smart ForFour, Twingo’nun arkadan motorlu, arkadan çekişli platformunu paylaşıyor. Motoru arkaya koymanın nedeni, kabinde daha fazla alan ve daha iyi manevra kabiliyeti sağlamaktı.

Aralarından seçim yapabileceğiniz bir çift üç silindirli benzinli motor var. ilki 69bhp turbo olmayan 1.0 litrelik bir motor, ikincisi ise 89bhp’lik bir turboşarjlı 0.9 litrelik benzinli motor. Ancak her iki motor da yüksek hızlarda oldukça gürültülü.

Standart olarak beş ileri manuel şanzımanla birlikte gelir. Ayrıca Twinamic olarak bilinen altı ileri çift kavramalı otomatik şanzımanı da tercih edebilirsiniz.

Opsiyon listesi oldukça uzun

ForFour’un ana gövdesi için 40’a yakın farklı renk kombinasyonuyla birlikte dört trim seviyesi mevcuttur. Pure, Passion, Prime ve Prime Sport Premium.

ForFour’un dezavantajı, ana rakiplerinden çok daha yüksek olan fiyatıdır. Smart, kendisini farklı, benzersiz şehir arabalarının üreticisi olarak konumlandırmış olsa da, Citigo gibi rakip beş kapılı modeller, daha ekonomik bir seçim olucaktır.

Aslında, neredeyse her beş kapılı şehir arabasını satın almak daha ucuzdur. Skoda Citigo, Kia Picanto, Toyota Aygo ve Peugeot 108 daha ucuzdur.

ForFour Brabus, 18bhp ve 35Nm tork ekleyerek 0,9 litrelik turbo motoru kullanır. Ancak gerçek bir hot hatch kadar hızlı değil. Spor egzozuna rağmen, hiç heyecan verici değil.

ForFour Electric Drive, 81bhp’lik bir elektrik motoru kullanır ve 160Nm tork sağlar. Bu nedenle şehir sokaklarında dolaşmak eğlencelidir. Küçük bir 160 km menzile sahiptir.

ForFour, pratiklik açısından sınırlı ama sahip olduğu alanı iyi kullanan küçük bir otomobildir. Kompakt oranları, kabinin önündeki saklama alanının sınırlı olduğu anlamına gelir. Bu nedenle torpido gözü ve kapı kutuları oldukça küçüktür. Akıllı telefon yuvası ve makul büyüklükte bir saklama alanı var. 

ForFour, 3,495 mm uzunluğunda, 1,665 mm genişliğinde ve 1,554 mm yüksekliğindedir. Renault Twingo , Hyundai i10 ve Volkswagen dahil olmak üzere diğer şehir arabalarının çoğundan daha kısadır.

85 dereceye kadar açılan arka kapılar sayesinde ForFour’un arkasına erişim inanılmaz derecede kolaydır. Yetişkinler için giriş ve çıkış kolay olsa da, arka tarafı dardır.

185 litrelik bagajı küçüktür. Ancak arka koltuklar daha dik bir konuma kilitlenebilir. Bu da kullanışlı bir dikdörtgen yükleme alanı oluşturur.

Arka koltukların tamamen düz olmasıyla bagaj hacmi 975 litreye çıkar.

 

 

 

 

 

 

 

İKİNCİ EL FORFOUR İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here