Nimbus One: Bir Motosiklet Kadar Rahat, Bir Otomobil Kadar Güvenli

0
1742
Nimbus One, önden görünüm

Nimbus One küçük bir elektrikli şehir aracı. Tek şarjla 150 km menzil yol kat edebilen elektrikli araç şehir hayatı için birebir. Sürüşü oldukça kolay olan aracı park etmek de bir o kadar kolay. Bununla beraber ön kısmında hava yastığı yer alan küçük araç güvenlik anlamında da hanesine bir artı puan daha yazdırmayı başarıyor. Gün geçmiyor ki şehirler daha da kalabalık bir hale gelmesin. Tabi bu durum doğrudan şehirlerdeki araç sayısını ve trafik oranını da artırıyor. Hal böyle olunca şehirde kullanım kolaylığı sunan küçük elektrikli araçlara da ilgi artıyor. Nimbus da bu talebe en doğru cevabı vermek adına yeni bir elektrikli araç çıkarttı. Yaklaşık on bin dolar değerinde olacak olan bu araç için Avrupa ve ABD’de ön siparişler açıldı bile.

Üç Tekerlekli Küçük Otomobil: Nimbus One

Nimbus One, yandan görünüm

Bu araç her ne kadar boyutları itibariyle motosikletler gibi algılansa da bir otomobil gibi kapalı bir gövdeye sahip. 9 kWh’lık bir bataryaya sahip olan araç tek şarjla tam 150 km yol gitme kapasitesine sahip. Ayrıca azami olarak 80 km/s hızla gidebiliyor. Ayrıca araç takılıp çıkarılabilen bataryası sayesinde iyi bir şarj donanımı sunuyor. Standart bir prizde 5.4 saatte şarj oluyor. Ancak 2 şarj cihazı ile yalnızca 1 saatte tamamen doluyor. Ek olarak 0’dan 48 km/s hıza yalnızca 3 saniyede çıkıyor.

Üç Tekerlekli Araç ile Aşırı Kolay Park

Nimbus One, üstten görünüm

Nimbus One sadece 86 cm genişliğinde. Bu nedenle dik şekilde park edildiğinde normal bir otomobilin üçte biri kadar yer kaplıyor. Ayrıca çevre dostu olan aracın karbon ayak izi normal bir otomobilin onda bir kadar. Tesla Model 3’ün ise üçte biri kadar karbon ayak izine sahip. Böylece tam bir çevre dostu şehir aracı olma özelliğine sahip demek mümkün. İçerisinde iki koltuk bulunan araçta bir direksiyon simidi de mevcut. Bununla birlikte araçta ön hava yastığı ve ön cam sileceği de yer alıyor. Ayrıca yapay zeka özelliğine sahip olan araç çarpışmaları önceden algılama özelliğine sahip. Son olarak bu aracın bu kadar güvenli olmasının bir diğer sebebi de yana yatabilme özelliği olması. Tıpkı motorlar gibi yana yatan araçta denge mekanizması çok iyi işliyor. Böylece viraj sertliğine göre yatış derecesini araç kendisi ayarlıyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here