Smart Crossblade: Ön Camı Olmayan Araba

0
1499
Smart Crossblade, gri renk, önden görünüm

Smart Crossblade Alman otomobil markasının akıllı araba modeli. Şimdiye kadar görülmüş en ilginç araçlardan birisi olan bu modeli anlamak için biraz geriye doğru gidelim. Otomobil markasının  ilk SUV modeli olan Smart #1’i neredeyse herkes biliyor. Crossblade, basit bir prototip olmasına rağmen oldukça başarılı olan Smart #1’e eklenen yeni özellikler ile ortaya çıkıyor.

Tarih boyunca birçok ilginç otomobil modeli görülmüştür. Ancak bu yeni Smart belki de en tuhaflarında bir tanesi. Peki prototipini görmeye alışık olduğumuz bu modeli bu kadar ilginç kılan özellikleri neler?

Geçmişten Bugüne Smart Crossblade

Smart Crossblade, önden görünüm, gri renk

İlk olarak 2001 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda kapısız, tavansız ve ön camsız bir model olarak ortaya çıktı. Smart, bu modeli daha çok eğlence odaklı sundu. Ancak eğlence konseptli otomobili insanlar çok iyi karşıladılar. Bu nedenle marka, müşterileri için 2.000 adet üretimi gerçekleştirdi. Zamanla Smart, gittikçe popüler olan iki kişilik modelinin daha sportif ve egzotik versiyonlarını ortaya çıkardı. Ancak ilgi yüksek olduğu için fiyatları da iki katına çıktı. Bu nedenle hiçbir zaman herkese hitap eden bir araç olamadı.

Ön Camı Olmayan Bir Araba

smart crossblade, gri renk, önden görünüm

Smart Crossblade her zaman abartılı bir araba oldu. Diğer otomobiller gibi camları, kapıları ve tavanı hiç olmadı. Araçta yan koruma olarak bir tek dikey olarak açılan çelik bir çubuk yer alıyor. Ayrıca bir tavanı olmadığından, aniden yağmur yağmaya başlarsa ıslanmak kaçınılmaz oluyor. Yani bu aracı isteyenlerin her zaman yağmurda ıslanmayı göze almış olmaları gerekiyordu. Üstelik taşlı yollardan geçmek de Smart Crossblade ile bir işkenceye dönüşebilir. Çünkü ön camları ve yan camları olmadığından taşlar doğrudan içeriye sıçrayabilir. Bu aracı kullanmak isteyenler belki de motor tutkunları gibi kask taksalar iyi olabilir.

Smart Crossblade Adeta Bir Golf Arabasını Andırıyor

Smart Crossblade, yandan görünüm, gri renk

Crossblade, her ne kadar görüntü itibariyle bir golf arabasına benzese de 71 hp güç üreten bir motora sahip. Altı vitesli şanzıman sistemine dayanan üç silindirli bu motor 740 kilo ağırlığındaki aracı hareket ettirecek kadar güçlü. Araç bu zamana kadar maksimum 135 km/s hıza ulaştı. Ancak camları olmadığı düşünülünce kullananların bu kadar hızlı kullanmadıklarını tahmin etmek zor değil. Çünkü camları ve kapıları olmayan bir araçta hız çok da güvenli olmasa gerek.

İkinci El Smart Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here