Yeni nesil Chevrolet Corvette gelecek varyasyonları, geçtiğimiz yıl boyunca birçok tartışmaya neden oldu. Bununla birlikte pek çok endüstri sohbeti ve bazı sızıntılar arasında, Corvette’in yalnızca önümüzdeki yıllarda gelişmeyeceğinden, aynı zamanda inanılmaz derecede özel bir arabaya dönüşeceğinden söz ediliyor. Corvette’in gelecekteki serisinin nasıl şekillenmesi gerektiği açıkladık.

2021 C8 Corvette Stingray

Yeni Stingray’in ilk yenilemesinin, salgın nedeniyle sınırlı sayıda olmasına rağmen yolda olduğunu ve gerçekleşeceğini söyleyelim. Motor fabrika çıkışlı olarak 490-495 hp ve 465-470 tork üreten, 6.2 litrelik doğal emişli V8 ile birlikte üretiliyor.  Manuel bir seçenek bulunmayan arabada güç, Tremec tarafından sağlanan 8 ileri otomatik şanzıman tarafından kontrol ediliyor ve arka tekerleklere iletiliyor.

Chevrolet

Pandemiden önce yalnızca 2.700 adet C8 Corvette üretildi, ardından üretimin durdurulması gerekti. Aşağıda verilen yıllar planlanan modellerin muhtemel üretim yıllarıdır. İncelemeye devam edelim.

2022 C8 Corvette Z06

Chevrolet

Z06 modeli üretim aşamaları ve teknik iyileştirmeler ile beraber daha fazla performans üretecek gibi görünüyor. ilk raporlar C8 Corvette’in 5.5 litrelik LT6 V8’den 650 hp ve 600 tork ile geleceğini iddia ediyordu. Ancak LT6 motor, 8.000 rpm’yi geçtiği söylenen düz krank tasarımına sahip olacak şekilde ayarlandı. Z06 ayrıca daha büyük tekerleklerin ve lastiklerin içindeki daha büyük frenleri barındırmak için daha geniş bir gövdeye ve daha agresif bir süspansiyon kurulumuna sahip olacak. Ayrıca isteğe bağlı bir aero paketinin benzersiz bir arka kanat içereceği de bildiriliyor.

2023 C8 Corvette E-Ray

2023 C8 Corvette E-Ray

Bazı meraklılar bundan hoşlanmayacak, ancak Corvette 2023  yılında hibrit olacak. Corvette Stingray ile aynı 6.2 litrelik LT2 V8’i kullanacak, ancak ön tekerlekler arasına yerleştirilmiş bir elektrik motoruyla desteklenecek. 1.94 kWh lityum iyon akü paketi arabanın ortasında yer alacak ve elektrik sisteminin tepe çıkışı 85 kW olacak. Toplam gücün yaklaşık 600 hp ve 575 tork değerinde olması bekleniyor. Z06 modeli yaklaşık olarak aynı sayılara sahip olduğunu söyleyebiliriz.  Z06’nın aksine, E-Ray’in geniş gövde tasarımına sahip olması beklenmiyor ve bu spor otomobil ilk dört tekerlekten çekişli Corvette olarak yerini alacak.

2023 C8 Corvette Grand Sport

2023 C8 Corvette Grand Sport

Bu model konusunda çelişkili raporlar var, bazıları Grand Sport’un hibrit model olacağını söylüyor. Diğerleri ise Grand Sport’un Stingray’in 6.2L LT2 V8’i tarafından destekleneceğini iddia ediyor

Ve ayrıca Grand sportun tasarım olarak Z06’nın tasarım dilinden şasi ve aerodinamik geliştirmelerle destek alacağı öne sürülüyor.

Bu modelde V8’i kullanmak ve şasiyi yükseltmek, Grand Sport için geleneksel bir süreçtir. Yukarıda anlattığımız bilgiler Her iki şekilde de doğrulanmaya çalışılıyor, ancak şu anda Grand Sport’un hibrit model olma konusunda daha baskın şüpheler olduğu bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

2024 C8 Corvette ZR1

2024 C8 Corvette ZR1

ZR1 geleneksel olarak amiral gemisi Corvette oldu, ve pistteki diğer arabaları alt etmek için geliştiriliyor. ZR1, korkunç bir güce sahip. 850 hp ve 825 tork sağlayan 5.5L V8 LT6 motorun ikiz turbo varyantı ile birlikte gelecek.

C8 nesli Corvette ZR1, şimdiye kadarki en hızlı Corvette olmayı vaat ediyor ve bunu henüz, ray odaklı süspansiyon, frenler ve aktif aero ile yükseltilmiş şasiyi eklemeden önce yapıyor.

2025 C8 Corvette Zora

2025 C8 Corvette Zora

Corvette Zora, adını Corvette’i ciddi bir performans arabasına dönüştüren ancak ortadan motorlu bir versiyon hayalini gerçekleştirecek kadar uzun yaşamayan Zora Arkus-Duntov’dan alıyor. Buna uygun olarak, tarihindeki en hızlı Corvette’in üzerinde kendi adı olacak ve hibrit elektrik sistemi ile eşleştirilmiş ZR1’den çift turbo 5.5L LT7 V8 kullanacak. Toplam güç çıkışı, yaklaşık 1.000 hp ve 900-1000 lb-ft tork ile şaşırtıcı olacak şekilde ayarlanmıştır. Dört tekerlekten çekişli, geniş gövdeli spor otomobil piste hazır olacak ve aktif aerodinamik özelliklere sahip olacak. Ayrıca Corvette yaşayacağı bu tasarımsal ve teknik süreç ile süper otomobil olup olmadığına dair yapılan tartışmaları da ortadan kaldıracak.

 

Kaynak

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here