citroen yeni suv

Citroën , 12 Nisan Pazartesi günü çarpıcı bir yeni SUV’yi tanıtacak. Ön izleme videosu bu yılın başlarında gördüğümüz premium odaklı amiral gemisi olacağını gösteriyor . C6 lüks sedan için manevi halefi olarak hizmet edeceği düşünülen yeni model, C5 adının bir varyasyonunu benimseyebilir. Çekiciliği artırmak için birkaç çekirdek segment arasındaki sınırı aşabilir. Bakalım Citroen Yeni Suv ‘si nasıl olacak?

Resmi ön izleme klibinde (aşağıda) yalnızca sınırlı ayrıntılar görülebiliyor. Ancak daha önceki casus çekimleri, otomobilin geleneksel bir SUV gibi yüksekte gideceğini görebiliriz. Fakat kavisli bir tavan çizgisine ve bir sedan gibi çıkıntılı bir bagaja sahip olacağına işaret ediyor.

https://twitter.com/Citroen/status/1379720889089073152

Aksi takdirde, 2016’nın C Xperience konseptinin öncülüğünü yaptığı gibi Citroën’in çift kanatlı yatay ön ızgarasının en son evrimini, ön ve arka ince farları ve ısmarlama stil ipuçlarını içereceğini biliyoruz.  Karmaşık ışık imzaları ve kromun liberal kullanımı, bu yeni modelin, boyutuyla birlikte onu yeni serinin en iyisi Citroën modeli haline getirecek birinci sınıf bir odağa sahip olacağını gösteriyor.

Hem İçten Yanmalı Hem de Hibrit

Daha geleneksel olarak salon şeklindeki Peugeot 508 ve DS 9 akrabalarıyla aynı EMP2 platformunu kullanacak. Bu nedenle lansmanından itibaren bir dizi sadece içten yanmalı ve ekstra takılabilir hibrit güç aktarma organları sunacak. Citroen Yeni Suv ‘ların her biri, yalnızca 50 km elektrikle çalışan menzile sahip 222bhp PHEV seçeneğinin yanı sıra bir dizi saf benzinli motor seçeneğiyle sunuluyor.

Bununla birlikte, Citroën’in bu modeli PSA’nın en üst düzey 355bhp, dört tekerlekten çekişli PHEV güç aktarım mekanizması ile sunması pek olası değil, bu nedenle tüm varyantların önden çekişli olup olmayacağı henüz belli değil.

Önümüzdeki hafta otomobilin tam olarak tanıtılmasında daha fazla ayrıntı resmileştirilecek. Ancak CEO Vincent Cobée’nin Citroën’in premium sınıfta daha iyi rekabet ettiğini görme arzusu göz önüne alındığını söylüyor. Böyle olunca Avrupa’daki fiyatı 24.355 £ ‘dan başlayan C5 Aircross SUV’a göre bir prim elde etmesini bekleyebiliriz.

2. El Satılık Otomobil İlanları İçin Tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here