2021 Volkswagen Golf 8 1.5 eTSI Detaylı İnceleme

0
9228
Volkswagen Golf 8 Test (1)

Volkswagen Golf 8 Test Sürüşü

Volkswagen Golf 8 tahta kurulmak için geldi. Kompakt HB sınıfında baz alınan model olan Golf 8 yenilenmiş haliyle zirveye oynama konusunda hiç sıkıntı yaşamaz. Sizinler için, daima zirveye oynayan bu yenilenmiş Volkswagen Golf 8 Test sürüşünde gözlemlediklerimize yazıya döktük.

Volkswagen Golf 8 Tasarım Özellikleri

Volkswagen tasarımcıları tasarımında radikal değişiklikler yapmıyor. Bu yüzden, tasarımına baktığınız zaman onun bir Golf jenerasyonu olduğunu hemen anlıyorsunuz.  Bu kötü bir şey mi? Bence hiç değil. Sevilen tasarımı radikal bir şekilde değiştirerek risk almak yerine bir önceki jenerasyonun üzerine koyarak ilerlemek bence çok akıllıca bir durum. Yani, Volkswagen tasarımcıları bunu yaparken aracın tasarımını hiç mi değiştirmiyor? Aslında bunun tam tersi bir durum söz konusu. Golf 8’e baktığım zaman onun yerini aldığı modelle hiç alakası olmadığını gördüm. Tasarım konusunda Volkswagen Golf 8’e özellikle önden bakmayı sevdim. Dünyanın en çok satan arabalarından biri olan Golf bu tasarımıyla biraz kibirli bakışları çevresine gönderiyor. Ama itiraf etmek gerekir ki, bu konuda da yüzde 100 haklı. Aracın bütününde karizmatik ve kaliteli görünen bir tasarımını olması; onun yeniden özellikle Türkiye otomotiv pazarında zirveye oynamasını sağlayacak özeliklerinden.

İç Mekan Özellikleri

Sıfır kilometre otomobillerin içine oturduğunuz zaman müthiş bir yeni araba kokusu vardır. İşte bu kokuya ek olarak Volkswagen Golf 8; yeni yaşam alanı tasarım anlayışıyla kalite kokusunu da eklemiş durumda. Ayrıca buram buram kalite kokan yaşam alanında olmak kendinizi her zamankinden daha iyi hissetmenizi sağlıyor. Kullanılan malzemelerin kalitesi ve işçilik üst düzeyde. Hatta, premium ağabeylerine bile kafa tutacak kadar iddialı özellikler sunduğunu söyleyebilirim. En dijital Golf olarak tanıtılan araç yaşadığı değişimle günümüzün tüm dijital özelliklerini sunuyor. Özetle, abartıya kaçmadan tasarlanan ve teknolojiyi gözüme sokmayan bu tasarım detaylarını sevdim. Orta konsolun yarısını kaplayan ekran nefis bir şekilde tasarıma yedirilmiş durumda. Ayrıca, yaşam alanında nerede olursanız olun genişlik ve rahatlıkta sizleri mutlu edecek seviyede. Tüm bunlara ek olarak görüş açıları kusursuza yakın. Eşya gözlerinin sayısı oldukça iyi. Vites kolunun bir kumanda elamanına dönmüş olması da hem görsel hem de kullanım açısından iyi bir tercih olmuş.

Motor Özellikleri

Volkswagen Golf 8 Türkiye’de üç motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Yeni 1.0 TSI 110 PS EVO, 1.0 eTSI 110 PS EVO ve 1.5 eTSI 150 PS EVO motorlar yeni Golf’ün motor kaputunun altında yatan seçenekler. Yeni eTSI, Aktif Silindir Yönetimine “ACT” ve başarılı bir Mild Hybrid teknolojisine sahip. 48V’luk bir Lithium-ion batarya’dan güç alan Hybrid sistem; kalkışlarda ve ek güç ihtiyacı olduğunda devreye girerek 0,4 lt/100 km’ye kadar ek yakıt tasarrufu sağlıyor.

Tüm bunlara ek olarak; aktif Silindir Yönetimi “ACT”, yolculuğunuz sırasında nispeten düşük bir motor gücüne ihtiyacınız olduğunda; sahip olduğu dört silindirden ikisini devreden çıkararak ultra düşük bir tüketim moduna geçiyor. Yani bu sırada araç sadece iki silindiri kullanarak tüketimi azaltıyor. Peki performans istendiği zaman ne olacak diye merak ettiğinizde 11 ms içinde diğer silindirler sarsıntısız ve hissedilmeden devreye giriyor. Elbette onun en önemli silahı test aracında da olduğu gibi 150 HP güç ve 250 Nm tork üreten 1.5 eTSI. 0-100 km/s hızlanma verisi 8.5 saniye olan aracın son hızının 224 km/s olduğunu görüyoruz. Ayrıca, bu performansın tamamını kullandığımdan emin olduğum bir test yaptığımı söyleyebilirim.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Konfor konusunda Volkswagen Golf 8 aracın yaşam alanında olan herkesin yüzünü güldürecek. Bunun yanı sıra sessizlik konusunda adımlarını çok daha ileriye taşımış. Süspansiyon sisteminin başarılı çalışma karakteri son derece çekici. Adeta her zaman kaymak asfalt üzerinde sürüş yapıyormuşsunuz gibi ilerliyorsunuz. Ayrıca yol tutuş konusunda her zaman test araçlarının performansını denediğim parkura çıktığımdaysa hep daha fazlasını istedi. Elektronik yardımcılarının iddialı çalışma karakteriyle yolun üzerine bir mıknatıs gibi yapışan bir yol arkadaşı kullandığımı ispatladı. Volkswagen Golf 8’in tıpkı Volkswagen yönetiminin de dediği gibi; 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanacağını düşünüyorum. Kendi sınıfının en iddialı olan modeli olmasının yanında yenilenmiş haliyle tüm ihtiyaçlarına eskisine göre çok daha iyi cevap veriyor. Dolayısıyla onu kullandığınız her anda kendinizi konfor içinde ve güvenli hissetmenizi sağlıyor.

Güvenlik Özellikleri

Euro NCAP’in 2019 yılında yaptığı çarpışma testlerinden tam puan aldı. Dahası sonuca ulaşırken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 95 gibi çok başarılı bir sonuç elde etti. Ayrıca, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 89; yaya güvenliğinden yüzde 76 ve teknolojik yardımcılarından da yüzde 78 aldı.

golf ön konsol

Volkswagen Golf 8 Yorumları

Yeniden Golf oynamanın zamanı geldi. Tamam eskisine göre rakipleri de çok güçlü ama o yenilenmesiyle birlikte Türkiye otomotiv pazarında yeniden zirveye oynama konusunda hiç sıkıntı yaşamayacaktır. Son olarak şunları söyleyebilirim ki; onu kullandığım her andan keyif aldım ve benimle birlikte yolculuk edenlerin tamamı da Golf oynamayı çok sevdi.

Fiyat 

Son olarak, günümüz fiyatlarına göre baktığım zaman Volkswagen Golf 8’in 1 litrelik motoru ve manuel şanzımanıyla 231 bin TL başlangıç fiyatına sahip olduğunu görüyorum. Bu başlangıç fiyatını yakalamak iyi bir iş olmuş. Buna ek olarak, otomatik şanzımana geçtiğinizde karşınıza çıkacak ilk fiyatsa 330 bin TL oluyor. Yeni Golf 1.5 eTSI 150 PS DSG ve R Line donanım paketini tercih etmeniz durumunda karşınıza çıkacak fiyat 418.300 TL.

Teknik Özellikleri

Volkswagen Golf 8 Test Sürüşü

İkinci El Volkswagen Golf 8 Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here