BMW, elektrikli mobilitede bir lider olmak ve liderliğini korumak yolunda emin adımlar atmaya devam ediyor. BMW, Alman otomobil üreticisinin en son ürünlerini özetleyen bir duyurunun parçası olarak, cesur bir yeni elektrikli scooter konseptini ortaya çıkardı: Motorrad Definition CE 04.

BMW Motorrad Definition CE 04 İçin Bazı Detaylar Belli Oldu

bmw motorrad definition ce 04

Şirket herhangi bir spesifikasyon yayınlamadı ve insanların satın alabileceği gerçek bir motosiklete dönüşüp dönüşmeyeceğini veya ne zaman olacağını da söylemedi. Ancak BMW, amacının “scooter segmentini yeniden tanımlamak” olduğunu söyledi. Elektrifikasyon konularında sürekli bir gelişme gerekliliği tartışılmaz. BMW’nin güncel olarak varolan motorlarının da elektrikli versiyonlara dönüşeceği pek tahmin edilmiyor. Bu da Definition CE 04 ile üretime girmenin olası olacağını gösteriyor diyebiliriz.

Motorrad Definition CE 04 bir William Gibson romanından fırlamış bir tasarıma sahip. Uzatılmış, alçak araç gövdesi ve çapraz olarak yükselen ön kısım, scooterların bildiğimiz görünümünden temiz bir kopuş sağlıyor. Pil) alt gövdede düz durarak saklama için daha fazla alan yaratıyor. Bu da, örneğin, koltuğun altındaki gizli bir bölmede bir kask depolanabileceği anlamına gelebilir.

BMW, motosikletin teknolojisini tasarımın bir parçası olarak bilinçli bir şekilde sahnelediğini ve bu nedenle yan panellerin aracın arka bölümünü tamamen kaplamadığını söyledi.

“Scooter Bir Eğlence Bisikleti Değil”

“Scooter, güzel havalarda dağlarda gezmek için alınan ‘eğlenceli bir bisiklet’ değil, evden ofise gitmek veya akşamları arkadaşlarla buluşmak için pratik bir günlük araçtır –kısacası günlük bir şehir aracı ” diyor BMW’nin Motorrad bölümünün başkanı Alexander Buckan bir açıklamasında.

Alman otomobil üreticisi, pille çalışan iki tekerlekli araçlardan oluşan bir ürün geliştirmek için çok çalışıyordu. Geçen yıl, bir elektrikli motosiklet konsepti olan “Motorrad Vision DC Roadster” ı ortaya çıkardı.

bmw elektrikli scooter konsepti

Ancak CE 04 ile BMW, ilk olarak 2014’te piyasaya sürülen oldukça pratik C Evolution elektrikli motorlu scooter’ı üzerine inşa ediyor. Son yıllarda BMW, C Evolution’ı şarj başına 100 mil menzil ve saatte 80 mil hız sunacak kadar yükseltti. Yaklaşık 14.000 $ ‘lık perakende fiyatı ile C Evolution, BMW’nin Motorrad bölümünün elektrikli geleceği için bir tür sınırlı çaltestten biraz daha fazlası haline geldi.

Ancak, BMW’nin elektrikli mobilite bölümü ile daha büyük ve daha iyi şeyler yapmak istediği açıktı. 2016’da BMW, doğrudan bir süper kahraman filminin setinden gelmiş gibi görünen Vision Motorrad Next 100 konsept motosikletiyle ilgileri çekti.  Ve 2017’de BMW, C Evolution’ın daha fütüristik bir versiyonu olan Motorrad Concept Link’i gösterdi.

BMW, CE 04’ü konsept kategorisinin dışına ve gerçeklik alanına taşımaya karar verirse çok fazla rekabet yaşayacaktır. Ama rekabeti başarılı bir şekilde sürdüreceğine şüphe yok.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here