Bisiklet Türleri Hakkında Hızlı Bir Kılavuz:

Çok uzun yıllardır bisikletleri kullanıyoruz. Bu da zaman içerisinde birçok alana uygun çokça bisiklet türü üretilmesine sebebiyet vermiş. Şuan bir bisiklet almayı düşünüyorsanız veya sadece bilgi sahibi olmak istiyorsanız göz atmanız gereken uzun bir bisiklet türleri listesi var diyebiliriz.

bisiklet türleri kılavuzu

Yol Bisikletleri (Road Bikes)

Çoğunlukla kaldırım üzerinde eğlence amaçlı sürüş için düşük gidonlara ve dar lastiklere sahip hafif, verimli bisikletlerdir. Stiller arasında aero, ultra hafif, dayanıklılık, gezi ve all-road bulunur.

Dağ Bisikletleri (Mountain Bikes)

Düz gidonlara ve dar toprak yollarda sürmek için geniş, topuz lastiklere sahip sağlam makinelerdir. Stiller arasında hardtail, tam süspansiyonlu arazi aracı, tam süspansiyonlu parkur ve tam süspansiyonlu enduro sıralanabilir.

Çakıl / Macera Bisikletleri (Gravel/Adventure Bikes)

Yolda ve arazide çeşitli sürüş deneyimleri için birden fazla lastik boyutu için açıklığa sahip, açılan bisikletlerdir. Stiller arasında çakıl, ve siklocross sıralanabilir.

Fitness Bisikletleri (Fitness Bikes)bisiklet çeşitleri

Fitness Bisikletleri, normal yol bisikletlerinin avantajlarının çoğuna sahiptir. Bu bisikletler, hafif, yüksek performanslı bir bisiklet isteyen, ancak normal bir yol bisikletinin gidon sürüş pozisyonundan hoşlanmayan kişiler için tasarlanmıştır. Bu bisikletlere bazen düz yol bisikletleri veya performans hibrit bisikletleri denir.

E-Bisikletler

Elektronik bisikletler, sürücüye yardımcı olmak için küçük, hafif bir elektrik motoruyla tasarlanmış, buradaki diğer kategorilerin neredeyse tümünden bisikletler olabilir. Tarzlar arasında banliyö, kargo, dağ ve yol bulunur.

Triatlon Bisikletleri (Triathlon Bikes)

Triathlon / Time Trial Bicycles, aerodinamik özelliklerini en üst düzeye çıkaran özel bir tasarıma sahip yol bisikletleridir. Gidonlar, vücudunuza karşı rüzgar direncini en aza indirmek için sürüş sırasında öne doğru çömelmenize olanak tanıyan özel bir aerodinamik tasarıma sahiptir.

Tandem Bisikletler (Tandem Bikes)

Tandemler, iki veya daha fazla sürücü için üretilmiş bisikletlerdir ve bu nedenle genellikle ekstra ağırlığı kaldıracak güçlendirilmiş çerçeveler ve bileşenlerle üretilir. Öndeki sürücüye pilot denir; arka, stoker olarak adlandırılır. Tandem bisikletler, yol, dağ ve kruvazör gibi çeşitli stillerde gelir, ancak yol en yaygın olanıdır.

bisiklet türleri

Park Bisikletleri

Bu amaca yönelik olarak üretilmiş makineler, çeşitli farklı kullanımlar için üretilmiştir, ancak iki ortak nokta onları birbirine bağlar: Bisiklet parkı parkurları veya paten parkları gibi bakımlı arazilerde kullanım için yapılmışlardır ve hepsi havayı yakalamakta harikadır.

Üç Tekerlekli Bisikletler (Adult Tricycles)

Bunlar, çok sayıda eşya taşımak isteyen veya üçüncü tekerleğin dengesine ihtiyaç duyan veya bunu tercih eden herkes için tasarlanmış yetişkin üç tekerlekli araçlardır. Stiller, hem dik hem de yaslanmış konfigürasyonlarda yol, dağ gibi kullanımları içerir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here