Her ülkenin yasalarına göre belirlediği bazı trafik kuralları vardır. Ama bazılarında insanlara göre bu kurallar çok şaşırtıcı gelebiliyor. İnsanların sitem etmesine de sebep olmakta. Sizler için bu ülkelerin ilginç trafik kurallarını derledik.

Bakalım hangi ülkelerde ne tür değişik kurallar varmış..

Listemize trafik ışıklarıyla başlayabiliriz,

1 Trafik Kuralları : Kırmızı Işık – ABD

Varacağınız yere geç kalsanız ,bu duruma sinir olsanız bile , kırmızı ışık dünyanın her yerinde durmak gerektiği anlamına gelir. Durmazsanız arkanızdan ceza kağıdının gelmesi kaçılnılmazdır. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde de ülkemizde olduğu gibi kırmızı ışık yandığında sağa dönebilirsiniz. Tabi yolda yayalar ve diğer araçlar olmadığı sürece.

2Trafik Kuralları : Klakson Çalmak – Avrupa

Korna çalmak, Türkiye’de de trafikle eşleşmiş bir özellik olduğu aşikardır. Özellikle geceleri, hatta bazı Avrupa ülkelerde, gerekmedikçe, kullanılması yasaktır. Bu ülkelerde araba kullanıyorsanız, korna çalmayı görgüsüzlük olarak görürler ve polisler gerek gördüğü yerde ceza kesme yetkisine de sahiptir.

3Trafik Kuralları : Gündüz Far Yakmak – İSVEÇ

İsveç gibi kuzeye yakın ülkelerde, birinci öncelik günün her saatinde aracınızın farlarının açık kalmasıdır. Çünkü gece gündüz farkı çok kısadır. Güneşli bir yaz gününde bile farlarınız her zaman açık olmalıdır. Ama her ülkede kullanılması gereken bir kural olabilir. Karşıdan gelen arabanın hareket halinde olduğunu anlayabiliriz bu şekilde.

4Alkolmetre Bulundurma – FRANSA

Fransa’daki yasalarda , motosiklet ve tüm motorlu araç kullanıcılarının yanlarında alkol ölçer taşımalarını şart koşuyor. Polis veya jandarma size yanınızda olup olmadığınız sorarsa , olmaması durumunda 11 Euro para cezasına çarptırılırsınız. Fransa da araç kullananlara duyurulur.

5Bilmeyenler için Tramvaylara DİKKAT – NORVEÇ

Eğer Türkiye’de olup aracınızla Norveç’e giderseniz arkanızdan tramvay gelebilir. Bizim ülkemizde yolun tam ortasında olan tramvay yolu Norveç’te sağ şeritten ilerlemekte. Dikkat edin.

6Alkol Kullanıp Sağ Koltuğa Oturmak Yasak – MAKEDONYA

Elbette burada ve başka ülkelerde de alkollü araç sürmek  yasaktır. Ancak Makedonya’da yetkililer bir adım daha attı: İçkiniz dışarıdan kolayca görülebiliyorsa, ön koltuğa oturmanıza izin verilmiyor. Çünkü yan koltuğa oturan bir insan şoföre rehberlik etmek zorundadır. Alkollü yararlı olmayabilirsiniz.

7Araçta İçecek İçmek YASAK – GÜNEY KIBRIS

Sıcak bir Kıbrıs gününde susadınız . Hemen en yakın market veya benzinliğe gittiniz ve serinlemek için soğuk bir şeyler aldınız. tam tersi de olabilir. Kesinlikle aracınıza binmeden tüketin. Araçta polis görürse cezası var.

8Araçta Alkol Taşımak – ABD

 

Bu kural eyaletlere değişiklik gösterebilir. Çünkü orasının sistemi birazcık farklı. Bazı eyaletlerinde zaten araç kullanırken alkol tüketmenin yasak olduğunu bilirsiniz. Duyunca şaşırabilirsiniz ama kabin içerisinde alkol bulundurmak yasaktır . Muhakkak bagajda taşınması gerekli.

İlginç Direksiyon Tasarımları

 

2 YORUMLAR

  1. şu korna olayının önüne geçmemiz gerek bizim de. selektörü daha aktif kullanarak kornanın aciliyetinin kavranması öne çıkabilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here