Avustralyalı Polisler İçin Üretilen BMW M3 Competition… BMW M3 oldukça iddialı bir fiyata sahiptir. Ancak Avustralya hükümeti, güvenlik güçlerinin en iyi ve hızlı arabalara binmesini istiyor. Böylece daha güvenlik güçlerinin hem daha güçlü gözükeceğine hem de daha işlevsel görevler alacaklarına inanmaktadır. Efsanevi spor otomobil, beyaz gövdesinin üzerine tipik mavi, beyaz ve sarı renk görünümüyle klasik bir polis arabasına dönüştü. Ayrıca bu araçlar, bir değerlendirme ve değerlendirme prosedürü sırasında olduğu gibi geçici bir süre için Karayolları Devriyesi yetkililerinin elinde olacaktır. 2019’da BMW, güvenlik kolluklarına 0 ila 100 kilometre / saat’e 3,3 saniyelik bir süre içinde çıkan 4,4 litrelik çift turbo V8 ile dört tekerlekten çekişli bir M5 competition verdi. Bu, BMW’nin M5 Competition’ını güvenlik kuvvetleri tarihindeki en güçlü araç yapıyor.

Şimdi Avustralya’nın Kötü İnsanları Düşünsün Avustralyalı Polisler İçin Üretilen BMW M3

Elbette Avustralya’daki güvenlik kuvvetlerine BMW M3 Competition gibi değerli araçların verilmesinin, Türkiye’de yaşan kişiler için bir önemi yoktur. Ancak zaman zaman farklı ülkelerdeki haberleri ve yaşanan olayları takip etmek, toplumların ufkunu açmaktadır. Avustralya polisi Twin turbo Kia Stingers ve V8 ile çalışan Chrysler 300 SRT’leri kullanmasıyla tanınıyor olsa da otomobil üreticilerinin Avustralya polisi için performans araçları ödünç vermesi yaygındır. Geçmiş zaman önce NSW Polis Gücü bir Lexus RC-F ve Honda Civic Type R kullanmıştır. Avustralya Polisi’nin ilk toz mavisi Studebaker Larks’ın işe alındığı 1962’den beri bazı V8 araçlarını kullandığına inanılıyor.

V8 ile çalışan son Holden Commodore SS arabalarından biri, birkaç gün önce Vic Pol’ün bir parçası olarak hizmetten çekildi ve Melton Otoyol Devriyesi filosundaki BMW X5’in yerini almak üzere sevgiyle “Thomas” olarak biliniyordu. Avustralyalı polis memurları, ICE ile çalışan arabalarla sınırlı değildir ve 2019 yılında, otoyol devriyesi görevi için de kullanılan bir Tesla Model X elektrikli SUV kullanıyorlar. Holden’ın bitişi ile BMW’nin başlangıcı arasındaki iki haftalık boşluğa rağmen Avustralya polisinin Toyota Land Cruiser 200 Serisi ve Ram 1500 gibi V8 ile hala görevde olan birkaç aracı var.

Ayrıca Avustralya polisinin arabanın “xDrive dört tekerlekten çekişli” bir versiyonunu seçtiğini varsayıyor musunuz? Cevabımız: Hayır. Bunun nedeni şu anda Rekabet modelinde test edilen arkadan çekişli versiyon olmasıdır. Bu, çift turboşarjlı 3.0 litrelik sıralı altı silindirli motorun burada maksimumda çalıştığından ve 375 beygir gücü ve 649.43 Nm tork ürettiğinden emin olabileceğiniz anlamına gelir. Vites değiştirme görevleri, itişi arka tekerleklere gönderen sekiz ileri otomatik şanzımana bırakılıyor. M3 Competition modelinin durma noktasından saatte 100 kilometre hıza ulaşması için sadece 3,9 saniyeye ihtiyacı var. M3 RWD şimdi 4.1 saniyede 100 kilometre hıza çıkıyor. BMW’nin M Bölümü tarafından tasarlanan xDrive Dört Tekerlekten Çekiş sistemi ile donatılmasını seçerlerse ve hızlanmaları 3,5 saniyeye düşer. BMW M3, sekiz ileri otomatik şanzımanın yanı sıra altı ileri manuel şanzımanla da donatılabilir. Bu harika arabayı kullanan polis memurları, önden çarpışma uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı ve çevre görüşlü kamera sistemi gibi temel güvenlik özelliklerinin keyfini çıkarmaktadır. Sürücülere, sürüş ve kontrol şeridi asistanları da yardımcı olabilir. Yandan çarpışma uyarısı, arka ve önden geçiş-trafik sinyali, kaçınma yardımı ile kavşak uyarısı ve dur-kalk özelliği içeren aktif hız sabitleyici ile şerit tutma gibi özellikler de aracın içinde bulunur.

Devriye Görevlerine HazırlarAvustralyalı Polisler İçin Üretilen BMW M3

Söylememiz gereken bir diğer konu da bu araçlar BMW tarafından Avustralya hükümetine denenmesi için kısa bir süreliğine verilmiştir. Yüksek performanslı çok sayıda polis aracına sahip olmak iyi bir şey olsa da Avustralya polis kuvvetleri için de kaçınılmaz bir sorumluluktur. Neticede beygir gücü yüksek olan bu polis araçlarını yönetebilmek için yeterli derecede sürüş kabiliyetine sahip olmak gerekiyor. Dünyanın belirli ülkeleri, satın aldıkları spor araçları, polis arabasına çevirmektedir. Böylece hem güç gösterisi hem de dikkat çekmeyi başarmaktadır. Türkiye’de de bazı lüks ve ilgi çekici araçlar, polis arabası olarak kullanılmaktadır. Özellikle İstanbul taksim bölgesinde görebileceğimiz bazı polis arabaları, Smart’ın ForTwo modelidir. Ayrıca Türkiye’de bazı güvenlik kuvvetleri Hyundai Tucson modelini de kullanmaktadır. “Avustralyalı Polisler İçin Üretilen BMW M3 Competition” adlı içeriğimizde Avustralya ile Türkiye’nin kıyasını yapmasak da birçok ülke, güvenlik kollarına çok farklı araç modellerini vermektedir.

İkinci El BMW M İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here