Dünyanın dört bir yanından hızlı hızlı polis arabaları manzaraları ile internet dünyasında baş başa kalmışsınızdır. Pahalı ve lüks yaşamın yaygın olduğu pahalı ülkelerde kullanılan ve bir polis arabası için bu kadar da lükse gerek var mı diye iç geçireceğiz ultra lüks polis arabalarını ele aldık.

Dubai bu konuda oldukça yaygın bir ün sahibidir. Bu ün polis arabası filosunda bulundurduğu Ferrari, Lamborghini, Bentley, Bugatti Veyron ve Aston Martin gibi hızlı polis arabaları ile kanıtlanıyor. Gelin tüm Dünyada aktif olarak kullanılan hızlı polis arabası modellerine göz atalım. İlginç ve beklenmedik modellerin olduğunu şimdiden söyleyelim.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

hızlı polis arabaları

Hızlı polis arabaları arasında en dikka çeken, kullanışlı bir dört kapılı sedan 3.0-litre çift turbo V6 motor ile 500 beygir güç ile desteklenen bir otomobil ile karşı karşıyayız. Tasarım olarak bir polis arabasına yakıştığını söylemeliyiz.

İtalyan otomobil tasarımları genellikle çok yönlü oluyor. Yani her alanda kullanılabilirlik sunması ve kullanılan mükemmel malzemeleri ile bunu destekliyor.

İtalya’nın ulusal polis departmanı, bu hızlı polis arabası ile arka koltuklarda suçluların koltuğa yapışmasını sağlayabilirler. Ayrıca otomobil ekipman depolamak için yeterince büyük bir gövdeye sahip. Performans süspansiyonu, karbon fiber gövde parçaları ve aktif aerodinamik ile birlikte aktif bir hızlı polis arabası olarak kullanılıyor.

Lexus IS-F

hızlı polis arabaları

İngiltere’de Humberside Polis onun Subaru kovalamaca arabası yerine Lexus IS-F üzerinde çalışmalar yapılarak yeni kovalamaca aracı olarak IS-F tercih edildi. Humberside Polis IS-F ve benzeri araçların testi genellikle 12 ay sürüyor. Araçlar bu testi geçirdikten sonra devam konusunda somut adımlar atılıyor ve yetkiller Lexus modeli için “müthiş bir paket ve hiç şüphesiz dünyanın en gelişmiş polis araçlarından biri olduğu sonucuna varıldı” diyor.

Polis departmanı, IS-F’nin en iyi yüksek hızlı stabilitesini vurgularken, polis teçhizatıyla birlikte seçilmesinin başlıca nedeni olarak öne çıktı. IS-F’nin Misyonu memurlara yardımcı olmaktır ciddi ve azılı suçlular için bu hızlı polis arabasından kaçmak çok zor.

Ford Ranger Raptor

Eğer İngiltere’nin haritaya bakarsanız, Galler İrlanda karşısında ana adanın sol tarafında yer alan bir ülkedir. Göller, buzul kara formları ve dağları içeren engebeli kıyı şeridi ve kırsal alanlarıyla ünlüdür. Yani Ford Ranger Raptor’u polis aracı olarak kullanmak için mükemmel bir yer.

Ford Ranger Raptor İngiltere’de bir ilçe olan essex merkezinde özel Araç Hazırlama birimi tarafından bir araya getirilmiştir, Modifikasyonlar ve ekipman eklemenin sonucunda güçlü bir pikap haline gelen Ranger Raptor yaklaşık 5 ton ağırlığındadır.

2.0-litre dizel motor ile 210 hp güç üretmesi suçluları kovalamak için mükemmel bir hız olmasa da Ranger Raptor’un yakaladığı zaman acımasız bir canavara dönüşeceği bir gerçek.

Lamborghini Gallardo – Huracan

2009 yılında görmeye alışkın olduğumuz İtalyan polisinin kullandığı, Gallordo, Lamborghini tarafından kullanmak için yepyeni bir Gallardo ile vücut değişikliğine gitti.

Yeni Gallardo Nakil acil durumları için iç organların nakli ve kaza bölgelerine aceleyle kan temini için hizmete sokuldu. Gallardo, 2017 yılında 144.000 km ortalamasıyla miadını doldurup emekliye ayrıldı ve yerine 5.0 litrelik V10 destekli Huracan ile değiştirildi.

Bir alıntıya göre, bu yeni arabanın kaza ve suç oranını azaltmak ve italyada diğer sürücülerin yolda güvenliğini sağlamak olduğu söyleniyor. Hani olur ya şehre bir süper kahraman gelir ve gizemini bir süre korur. Yeni huracanın varlığı da öyle hissettiriyor.

Kia Stinger

hızlı polis arabaları

Avustralya polisi güçlü arkadan itişli sedanlar geldiğinde hangisini seçeceklerine karar vermek için biraz şımarık davranırlar. İlk seçenekler Ford Falcon ve Holden Commodore’dan yana kullanıldı. Queensland polisi Avustralyalılar tarafından montajı yapılmayan bir araba seçmek için ilk ilk seçeneğini Stinger’den yana kullandı. Stinger sadece hızlı polis arabası olmak için üretilmiş gibi görünse de kaputun altında 365  beygir güç çift turbo V6 ile opsiyonlu, ve performans için beklenenin üzerinde bir sayısal değer sunuyor.

Stinger her ne kadar hızlı olsa da genellikle çevirmelerde yol kapatma gibi durumlarda kullanılır. Tipik görevler içinse, Queensland polis daha sakin Hyundai Sonata kullanır. Hızlı arabanın orada ne işi var derseniz herhangi bir suçlunun çevirme sırasında kaçmaya çalıştığını hayal edin.

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee polisler için müthiş bir güçtür. Hem ulusal polis gücü hem de İtalyan Silahlı Kuvvetleri’nin dördüncü kolu olan Cherokee Ayrıca anti-terör biriminin de etkili araçları arasında.

Jeep Grand Cherokee’nin neden kullandıkları diğer araçlardan biraz daha az çekici olduğunu ve neden zırhlı olduğunu açıklıyor. Vücut zırhı ile birlikte, aynı zamanda kurşuna dayanıklı lastikler, yan camlar ve ön cam vardır. Bu güçlü ve hızlı polis arabası 3.0-litre V6 turbo dizel ve kaputun altında 190 hp motor ve ekstra ağırlık için süspansiyon yükseltip indirme özelliği ile hem arazide hem de yolda çok iyi performans gösteriyor.

Tesla Model X

Başka bir Avustralya polis departmanının kullandığı araçta son zamanlarda adını oldukça sık duyduğumuz bir otomobil olan Tesla Model X.

Bu, çevre dostu olmak için bir girişimdir. Dezavantajı Model X şarja ihtiyaç duyuyor ancak EPA verilerine göre 564 km etkileyici bir menzil aralığı var.

Aynı zamanda ferah, tüm ekstra ekipman polis arabaları ile rekabet edecek bir şekilde elektrik motorundan çıkan gücün tümünü eşit derecede tekerleklere ileten yüksek tork sahibidir ve yaklaşık üç saniye içinde 100km/s hıza ulaşabiliyor.

Victoria Polisi, donanım ve yazılımı Tesla’nın yerleşik sistemine entegre etmek için Tesla’nın yanı sıra ekipman sağlayıcıları ve tesisatçılarıyla da yakın bir şekilde çalışmaktadır.

Porsche Carrera 911

Porsche Carrera 911 şüphesiz seyir halinde olan Alman polis departmanı  tarafından uygun bir kullanıma sahip olacaktır. Ancak, bu otomobil Avusturya polisi tarafından kullanılıyor.

Aktif olarak kullanılan hızlı polis arabası sürekli olarak kullanılıyor ancak temel kullanım amacı hızlı giden sürücüleri yakalamak değil.

Porsche arabayı Avusturya polisine tedarik etti. Avusturya Kamu Güvenliği Müdürü, insanların güçlü spor arabaları sorumlu bir şekilde kullanabiliyor olduğunu göstermek için yollarda olduğunu söylüyor. Porsche bu sayede kendi aracının tanıtımını yaparak ve aynı zamanda devlete polis arabası bağışlayarak hem reklamını yaptırmış oldu hem de vergi yükünden kurtulmuş oldu.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here