En Pahalı ve Hızlı Polis Arabaları… Dubai’de, Almanya’da veya İngiltere’de yaşıyorsanız muhtemelen güvenlik kollarının kullandığı araçları gördüğünüz zaman şaşırmazsınız.  Bunun sebebi, suçluları durdurmak veya engel olmak için hükümetler, polis güçlerini her alanda daha ileri teknoloji ile donatmak zorundadır. İletişimden silahlara, ulaşıma ve hatta eğitime kadar modern polis ekipleri, oyunun bir adım önünde olmak için uygun ekipmanlara ve eğitime sahip olmalıdır. Ulaşım, polis ekiplerinin en önemli konularından biridir. Bugünkü içeriğimizde bazı polis güçlerinin sahip olduğu süper hızlı ve pahalı otomobilleri tanıtacağız.

Öncelikle günümüzde polis arabaları her boyutta, segmentte ve modelde olmaktadır. Genelde şehrin veya çevrenin durumuna göre seçilen bu arabaların tek amacı, halkın güvenliğini sağlamaktır.

Dubai – Lamborghini Aventador – 450.000$En Pahalı ve Hızlı Polis Arabaları

Lamborghini Aventador etkileyici bir arabadır. İş dünyasındaki başarı insanların ilk tercihlerinden biridir. Otomobilin güçlü V12 motoru 700 hp güç üretmektedir. 350 kilometre hızın üzerine çıkabilen bu araç, dünyadaki en hızlı ve ilgi çekici araba modellerinden biridir. Ancak bu şaşırtıcı güç, Dubai’de tam kapasitesine neredeyse hiçbir zaman ulaşamıyor. Çoğunlukla Dubai’nin zenginliğinin bir işareti olarak, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en sevilen modellerinden biri olarak kullanılmaktadır. Özellikle petrol ve diğer yeraltı kaynaklarından para kazandıkları için İtalyan üreticisi Lamborghini’den aldıkları Aventador modeli ile kendilerini yüksek ve güçlü göstermeye çalışmaktadırlar.

Dubai – McLaren MP14-12C – 230.000$En Pahalı ve Hızlı Polis Arabaları

Bu İngiliz süper otomobili, 616 hp üreten 3.8 litrelik çift turbo V8 motora sahiptir. McLaren MP14-12C, Dubai polisinin etkileyici filosunun bir parçası olduğundan kötü adamlar bu Dubai polis arabasını geçmeye çalışmadan önce iki kez düşünecekler. Beyaza boyanmış ve ortasında yerel polis renklerini gösteren yeşil bir şerit bulunmaktadır. Gösterişli polis arabası olan McLaren MP14-12C’nin plakası, satın alma yılı olan 2020’yi ve Dubai Expo 2020’ye atıfta bulunur.

Avusturya – Porsche Carrera 911 – 95.000 Dolar

Birim fiyatına vurduğumuz zaman oldukça uygun olan Porsche Carrera 911, Avusturya polisinin en önemli ve ilgi çekici araçlarından biridir. Ayrıca Avusturyalılar, polis gücü yüksek kaliteli spor arabalara sahip olacak kadar şanslı olan ülkeler arasında geride kalmamaktadır. Avusturya polisinin Almanya’ya yakınlığı nedeniyle Porsche 911‘i tercih ettiği düşünülmektedir. Bu grand tourer’ın motoru arkada konumlandırılmıştır. Yol tutuşunu oldukça avantajlı olarak sürücüsüne sunan bağımsız arka süspansiyonda Porsche Carrera 911’de bulunmaktadır. Ayrıca Alman otomobil üreticisinin ürettiği Grand Tourer modeli, 475 beygir güç üreten 3.8 litrelik H6 motora sahiptir. Gücü, Porsche’lerin dünya çapında en iyi yol tutuşuna sahip olması gerçeğiyle birleştiği zaman onu bir polis arabası olarak karşımıza çıkması ideal kılmaktadır.

İtalya – Lamborghini Huracan – 250.000$En Pahalı ve Hızlı Polis Arabaları

İtalyan polisi filoları için Lamborghini Gallardo modellerini satın aldıktan sonra lüks otomobil üreticisiyle ortak olmaya devam ettiler. Bu ortaklık, Lamborghini’nin Huracan LP 610-4 özel üretim spor otomobillerinin İtalyan güvenlik güçlerine verilmesiyle devam etti. Ayrıca arabalar Dubai’deki gibi sadece gösteri için değil ve polislerin işini yapabilmesi için tam donanımlı olarak üretilmektedir. İtalyan polis arabalarında son teknoloji video tanıma ve izleme sistemleri ve tıbbi bir acil durumda, organ saklamaya uygun bir soğutmalı bagaj bulunmaktadır.

Dubai Polisi – Bugatti Veyron – 4 Milyon Dolar

Bir kez daha kendimizi Dubai’de bulduk ve beklendiği gibi polis güçleri şimdiye kadar yapılmış en pahalı süper arabalardan birine sahip olduğunu görebildik. Bugatti Veyron, sokaklarda suçluları kovalamak için tasarlanmamıştır çünkü bu kovalamaca çok kısa olacaktır. 2.5 saniyede 0’dan 100’e ulaşan bu araba, polis – hırsız kovalamacasında kullanılmayacak kadar değerlidir. Bugatti Veyron, Dubai polisi tarafından bir polis ekipmanından çok bir zenginlik sembolü olarak satın alınmıştır.

Almanya– Mercedes-Benz Brabus Rocket – $580,000

“En Pahalı ve Hızlı Polis Arabaları” adlı içeriğimizin sonuncu modeli Alman polisinin kullandığı, Alman otomotiv üreticisi Mercedes Benz’in ürettiği Brabus Rocket modeli olmaktadır. Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip olan ve neredeyse Avrupa Birliğini bile ekonomik açıdan tek başına sürdüren Alman hükümetini düşündüğümüz zaman lüks araçları, polis arabası olarak kullanmaları oldukça normaldir. Üstelik güçlerini ve zenginliklerini, kendi ürettikleri arabalar ile gösteriyorlar. Brabus Rocket, 6.3 litrelik V12 motora sahiptir. Bu motor, 5 vitesli bir şanzıman ile eşleştirilmiştir. Ayrıca Mercedes Benz Brabus Rockes, 2006 yılında yasal olarak sürülebilen en hızlı sedan otomobil seçilmiştir. Birçok farklı ülke, güvenlik kollarına sunduğu lüks ve pahalı polis arabaları ile dikkat çekmektedir. Bu listemizdeki arabaların fiyatları, bulunduğu ülkedeki fiyatına göre yazılmıştır. Sizde araçların fiyatlarını merak ediyorsanız Arabam.com‘un ikinci el ilan platformunu ziyaret edebilirsiniz.

“Arabam Kaç Para?” ile Aracının Fiyatını Öğren!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here