AUTOPILOT testi otonom araçlarla ilgili geleceğe ne kadar yakın olduğumuzu gösteriyor. Kentsel bir ortamda ilk kez, CTAG ve Groupe PSA, iletişim teknolojilerinin otomatikleştirilmiş araç işlevlerinin geliştirilmesine yapabileceği katkıyı test ediyor. Amaç, araçların karmaşık bir kentsel ortamda çevredeki altyapı ile ne kadar iyi iletişim kurabildiğini görmektir. Nesnelerin İnterneti (IoT) ve araçtan her şeye (V2X) iletişim teknolojileri sayesinde yeni mobilite deneyimleri mümkün olacak.

AUTOPILOT Testi Neleri Sunmayı Planlıyor?

> otomatik vale park sistemi

> kentsel ortamda otonom sürüş

> trafik ışığına yaklaşırken optimum hız ayarı

> savunmasız kullanıcıların korunması

Yol altyapısı ile iletişim sayesinde, test edilen şehir içi sürüş durumlarının her ikisi de yol koşullarının tahmin edilmesine ve araç hızının ayarlanmasına yardımcı olacak ve bu da esnekliği, güvenliği ve çevre dostu olmayı artıran kontrollü bir sürüş tarzıyla sonuçlanacak.

Avrupa AUTOPILOT Testi’nin Bir Parçası

AUTOPILOT
AUTOPILOT

Bu denemeler, 2017’nin başlarında başlatılan Avrupa AUTOPILOT projesinin bir parçasıdır. Proje, yeni iletişim teknolojilerinin otonom sürüşün gelişimine nasıl katkıda bulunabileceğini keşfetmeyi ve değerlendirmeyi amaçlamaktadır. İspanya’daki Vigo’nun da dahil olduğu beş katılımcı Avrupa şehri, kentsel alanları test alanları olarak hizmet vermek ve gerekli altyapı ayarlamalarını yönetmek için kullanılabilir hale getiriyor. Galiçya Otomotiv Teknoloji Merkezi CTAG, projeye liderlik ediyor ve teknik denemeleri yönetiyor. Önümüzdeki aylarda Vigo’da başka tür testler de yapılacaktır.

Konuyla İlgili Paydaşların Görüşleri

Groupe PSA’nın Vigo fabrikasının yöneticisi Ignacio Bueno şunları söyledi: “Vigo’daki bu proje, Groupe PSA’nın Galiçya’da, Avrupa’nın diğer bölgeleri ve Çin’de yürüttüğü denemeleri tamamlıyor. Bu girişimler, bağlantılı, otonom araçlara olanak tanıyan teknolojileri devreye almak için yaratılması gereken ekosistemin çeşitli bileşenlerini bir araya getiriyor. ”

CTAG Genel Müdürü Luis Moreno şunları söyledi: “AUTOPILOT projesi, CTAG’ın araştırma stratejisini geliştiriyor ve akıllı araçların geliştirilmesinde önde gelen bir Avrupa merkezi olarak konumunu güçlendiriyor. Ayrıca, bağlantılı, otonom sürüş alanında Groupe PSA ile stratejik ortaklığımızı güçlendiriyor. ”

Vigo Belediye Başkanı Abel Caballero: “Bu projeye katılarak, kentin on yıl önce başlamış olan modern iletişim teknolojilerinin karayolu altyapısı ve trafik ile entegrasyonunu kolaylaştırma taahhüdünü yeniden teyit ediyoruz. Şehir, mevcut ve gelecekteki gelişimine ve uygulanmasına izin verecektir. Daha güvenli ve daha rahat vatandaş hareketliliği için çok önemlidir ve akıllı ve sürdürülebilir şehir hedeflerimizi güçlendirir. ”

2.El Elektrikli Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here