Motosikletiniz varsa, bakım ve onarımlarınızı yapabilirisiniz. Fakat bazı işlerin profesyonellere bırakılması daha iyidir, ancak çoğunlukla temel konuları biraz yetenek ve biraz sağduyu ile halledebilirsiniz. Çoğu parçaya arabadakinden daha kolay erişilebilir olduğu için, yeni başlayanlar bile kendi başlarına şaşırtıcı miktarda iş yapabilirler. Elinizin altında gerekli malzemeler varsa, işi yapmak çok daha kolaydır. İster bir aküyü değiştiriyor olun, ister bazı büyük değişiklikler yapıyor olun, bol miktarda temel araca sahip olmak tüm sürecin daha sorunsuz ilerlemesini sağlayacaktır. Ne ile başlamanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olmak için, bir liste hazırladık.

Yağ Tahliye Tavası

Motosikletinizin yağını değiştirmek genellikle basit ve anlaşılır bir işlemdir. Bisiklet bakımı söz konusu olduğunda, aynı zamanda insanların kendi başlarına yaptıkları en yaygın şeydir. Eski yağın uygun şekilde atılması, onu bir otomobil yedek parça deposuna veya geri dönüşüm merkezine götürmenizi gerektirir, bu nedenle onu taşımak için bir malzemeye ihtiyacınız vardır. Bir yağ toplama kabı tam da bunu yapmanıza izin verir.

Kablo Yağlayıcı

Motorunuzun sorunsuz çalışmasını sağlamak için yağlanmış kalması gerekir. Aynısı, bisikletinizin gaz ve debriyaj kabloları için de geçerlidir. Kabloları manuel olarak yağlamak  mümkündür, ancak işi sizin için yapmak için bir alet kullanmak çok daha kolaydır. Garaj zemininizde fazla kablo yağı oluşmasını önlemek için tabana bir bez sarmayı unutmayın.

Penseler

Bisikletinize ne yapmanız gerekeceğini kesin olarak bilemezsiniz, ancak işi bitirmek için eninde sonunda bir pense ihtiyacınız olacağını kesinlikle varsayabilirsiniz. Normal pense iş görür, ancak ne yapmaya çalıştığınıza bağlı olarak, farklı çiftler daha uygun olacaktır. Belirli bir çifti kullanmasanız bile, birkaç farklı tür satın almak ve ihtiyacınız varsa bunlara sahip olmak daha iyidir.

Anahtarlar

Pense ile olduğu gibi, bisikletinizde her türlü farklı bakım ve onarım işi için anahtara ihtiyacınız olacak. Tam bir set satın alın, böylece çeşitli boyutlara sahip olun, ancak farklı uzunluklarda yedek anahtarlar satın almak da akıllıca olacaktır. Ne zaman daha uzun, daha kısa veya aynı büyüklükte ikiye ihtiyacınız olacağını asla bilemezsiniz.

 

En Önemli Malzemeler Zincir Kırıcı ve Perçinleyici

Kendi zincirinizi ve dişlilerinizi değiştirmek, yağınızı değiştirmekten oldukça uzak bir yoldur, ancak amatör bir tamircinin evde yapması kesinlikle imkansız değildir. Kendi zincirinizi değiştirecekseniz, kesinlikle kaliteli bir zincir kırıcı ve perçin istersiniz. Bu ana bağlantıya sadece birkaç dakika içinde basmanıza yardımcı olacaktır. Ancak bisikletinizin bir kayışı veya tahrik mili varsa, devam edip bunu görmezden gelebilirsiniz.

En Önemli Malzemeler Tork Anahtarı

Bir cıvatayı her sıktığınızda, gevşemeyecek kadar sıkı olduğundan emin olmak istersiniz, ancak aynı zamanda onu soyacak kadar sıkı olmadığından da emin olmak istersiniz. Doğru yapmak için bir tork anahtarı kullanmanız gerekir. Bir OEM kılavuzu bir tork değeri belirtmese bile, her cıvata boyutu için standartlar vardır. Yine de sıkışmış bir bağlantı elemanını gevşetmeye çalışıyorsanız, tork anahtarı yerine bir kırıcı çubuk kullandığınızdan emin olun.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here