Audi Q1 : Yıllardır Beklenen Crossover

0
4795

Yıllardır haberleri yapılan, ha geldi ha gelecek denen ve otomobil tutkunlarını da merakla bekleten bir araba modelinden bahsedeceğiz. Audi’nin Q serisinin en küçük üyesi olması beklenen Audi Q1 konumuz olacak.

Audi Q1

Audi Q Serisi

Audi’nin crossover SUV segmentindeki araçlarını çıkardığı model serisi olarak bilinen Q serisi neredeyse herkes tarafından tanınıyor. Ülkemizde de üst segment SUV olarak tutulan bir model. Şu an Q serisinin Q2, Q3, Q5, Q7 ve Q8 modelleri yer almakta. Önce Q7 ardından Q5 ve Q3’ü tanıtan Audi uzun bir süre bu 3 modelle anılıyordu. Ardından 2017 ve 2018 yıllarında çıkarmış olduğu Q2 ve Q8 modeli ile bu serinin genişleyerek devam edeceğinin göstergesi gibiydi. Daha önce yetkililerin Audi Q1 ile alakalı gelişmelerin yaşanabileceğine dair üstü kapalı açıklamaları da sık sık bu aracı tekrardan gündeme taşımayı başardı.

Audi Q1

Audi Q1

Uzun zamandır beklenen araç için normalde 2021 yılında ilk modelinin tanıtılması bekleniyordu. Yani Audi Q1 ilk defa 2021 yılında yollarda olacak beklentisi vardı. Audi yetkililerinin daha önce yaptığı açıklamada 2-3 yıl içerisinde bu SUV modelimizi görürseniz şaşırmayın. SUV segmentinin büyüyüşünü görmezden gelemeyiz ve önemli olan müşterilerinize ne kadar geniş bir yelpaze sunduğunuz şeklindeydi. Bu açıklamanın ardından Audi A1 Sportback modelinin tanıtımıyla da her şey daha da kesinleşir gibi olmuştu. Ancak ardından gelen pandemi süreci ve değişen araba ekosistemi sonrasında Audi’nin nasıl aksiyon alacağı bilinmiyor.

Beklentiler

Birçok Audi kullanıcısı aracın çok konforlu bir sürüş sağladığı ve arabanın yormadığı noktasında hem fikir. Audi Q2 de ne kadar dar ve küçük sayılan bir crossover olsa da kullanıcılarını memnun etmeyi başarmıştı. Bu noktada şehir içi kullanımda rahat bir kullanım sunan kompakt bir SUV beklentisi var Audi Q1 için. Belki ilerleyen dönemler için tam elektrikli veya hibrit şeklinde bir araç görebiliriz. Şehir içindeki karmaşık trafikte sürücüsünü ve yolcusunu konforlu hissettiren ve de yakıt tüketimini önemli ölçüde düşüren bir SUV düşünün. Aracın çok da büyük olmasına takılmayan insanlar için gayet ideal bir tercih olacaktır diye düşünüyoruz.

İkinci El Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here