Audi RS7 Sportback, yakın bir ilişkisi olan RS 6 Avant ile aynı 4.0 litrelik çift turboşarjlı V8 motoru kullanıyor. Ayrıca aynı sekiz ileri Tiptronic otomatik şanzımana ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir.

Standart donanım olarak, 20 inç alaşım jantlar, LED farlar, MMI Navigasyon plus, RS Super Sports ön koltuklar, elektrikli bir bagaj kapağı ve elektrikli açılır cam tavanı bulunuyor. 2016 yılında Audi, RS 7 Performance’yi üretti. Bu yeni araçla gelen yenilikler, araca ekstra 45 beygir gücü verirken, 21 inç jantlar, titanyum gri detaylar ve spor egzoz, onu standart A7’den ayırmaya yardımcı oluyor.

rs7

RS 7 Sportback, benzersiz bir makine olduğundan, doğrudan rakibi yoktur. Porsche Panamera, E 63 ve CLS 63 Mercedes-AMG, BMW, M5 ve M6’yı standart coupe ve ya dört kapılı Gran Coupe formlarında sunuluyor. Ancak bunlar RS 7 kadar başarılı otomobil değiller.

RS7 Tam bir yol canavarı

4.0 litrelik çift turbo V8’den inanılmaz bir güç sunmaktadır. Markanın ünlü quattro dört tekerlekten çekiş sistemi, tüm bu güç potansiyelini kullanmak için yeterli çekiş sağlıyor.  Çevikliği artırmaya yardımcı olmak için Audi’nin arka aksına standart bir Spor diferansiyel takılıdır.

rs7

En sert amortisör ayarında bile , kütlesini sınırlamakta zorlanmaktadır. Aynı zamanda sert hızlanma ve frenleme anında şiddetli bir şekilde sarsılıyor.

Büyük boyutları ve alçak gövdesiyle karakterize edilen A7, şık görünümlü bir otomobildir. Konik kuyruğu ve hareket eden rüzgarlığı ile en çok arkadan tanınmaktadır.

RS7, RS modellerinin alışılagelmiş kaslı yan eşikleri ile standart otomobil stilini temel alıyor. Ayrıca mat alüminyum ayna seçeneği de vardır. LED farlar standarttır. Standart 20 inçlik jantlarda mevcuttur. Performans modelini seçerseniz ve 21 inçlik jantlar elde edersiniz.

rs7

İç mekan, standart A7’nin şık tasarımı ve RS ayrıntılarıyla mükemmel kombin oluşturmuştur. Gösterge paneliyle ilgili her şey mantıklı bir şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca tümü lüks malzemelerle tamamlanmıştır. Fakat navigasyon ekranı küçüktür. Opsiyonlar arasında Bang & Olufsen ses sistemi, ayrıca ısı ve ses yalıtımlı cam ve yavaş kapanan kapılar bulunur.

Büyük bir bagaj alanına sahip

audi

Elektrikle çalışan bagaj kapağı, RS7’nin geniş yükleme bölmesine erişmeyi kolaylaştırır. Ayrıca 535 litrelik bagaj, bir BMW M6’da bulacağınızdan 75 litre daha büyüktür. Bu nedenle , arka koltuklar düz olarak katlandığında 1.390 litrelik bir alana dönüşüyor.

Arkada düzgün bacak mesafesine sahip bir çift arka koltuk var. Ayrıca yetişkinlerin arkada rahat bir şekilde oturmaları için yeterli alan var.

 Aynı platforma sahip ve neredeyse aynı performansı sunmaktadır.

RS7 Gayet güvenli

RS7, altı hava yastığı ve güçlendirilmiş frenleri bulunuyor. Ayrıca dört tekerlekten çekiş dahil olmak üzere çok sayıda standart güvenlik kiti sağlıyor. RS7’nin standart A6 sedan ile aynı platforma dayandığı göz önüne alındığında, bu modelin beş yıldızlı Euro NCAP derecesini devralır.

İKİNCİ EL AUDİ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here