Hibrit Motorlu Audi Modellerinin Menzilleri Uzuyor

Otomobil markalarının hibrit ve elektrik motorlu araçlara yaptığı yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Son dönemin yeni trendi olmayı başaran hibrit ve elektrikli modeller, güncellenerek daha kullanışlı hale getiriliyorlar. Alman premium otomobil devi Audi de bu markalardan biri. Yapılan son açıklamaya göre hibrit motorlu Audi modelleri yeni bir güncelleme ile karşı karşıya. Audi hibrit motorlarına yapacağı güncelleme ile menzil değerlerini arttıracak.

Audi Hibrit

Plug-in Hybrid Motora Sahip Audi’lerin Menzili Artıyor

Q5, A6 ve A7 Sportback modellerinde bulunan TFSIe motorları, markanın plug-in hybrid sistemini barındıran motorlarını oluşturuyor. Yapılan güncelleme ile plug-in hybrid varyantları daha uzun menzile kavuşacak. Bu iyileşme, daha büyük bir lityum iyon pil paketi ile gerçekleşecek. Güncellenen pil paketi ile brüt kapasite olan 14,1 kWh yerine net kapasitede 14,4 kWh (17,9 kWh brüt) şeklinde artış gerçekleşecek. Sonuçta, NEDC döngüsüne göre 91 km, WLTP standardına göre ise 73 km’ye kadar saf elektrik motoru ile alınan menzil uzatılmış olacak.

Audi Hibrit

Yeni batarya maksimum 7,4 kW şarj kapasitesi ile geliyor. Bu değer, plug-in hybrid motora sahip Audi modellerinin fişe takıldığında hemen hemen iki buçuk saatte tam olarak şarj edilebileceği anlamına geliyor. Yükseltilen 5 plug-in hibrit Audi modellerinin tamamına, mevcutta bulunan ‘EV’, ‘Auto’ ve ‘Hold’ modlarının yanı sıra, yeni ‘şarj’ sürüş modu ekleniyor. Eklenen bu yeni sürüş modu sayesinde batarya, sürüş esnasında içten yanmalı motorun sağladığı enerji ile tamamen doldurulabiliyor.

İkinci el satılık Audi modelleri

VW ve Audi’nin Amerika’daki Üretimlerinde Sorun Yaşıyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here