VW ve Audi‘nin Amerika’daki üretimlerinde sorun yaşıyor! Meksika’daki Volkswagen birimi, geçen hafta Meksika’da meydana gelen doğalgaz sorunun ardından pazar günü yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre pazartesi akşamı Alman markasının ürettiği Tiguan modellerinde üretimine devam edeceğini söyledi. Aynı zamanda Audi markası da pazar günü açıklamalarda bulundu. Sanayi sektörüne hidrokarbon tedariki garanti altına alındıktan sonra Pazartesi günü Puebla’daki fabrikasında normal üretim seviyelerine devam edeceği söylendi.

VW ve Audinin Amerikadaki Üretimlerinde
PHOTO / Pedro PARDO

Alman otomobil üreticisi VW’nin Meksika birimi cuma günü yaptığı açıklamada, Jetta modelinde devam eden doğal gaz sıkıntısı nedeniyle pazartesi ve salı günleri, üretimin askıya alınacağı ve fabrikadaki çalışmaların durdurulacağını söyledi. Alman otomobil üreticisi tarafından yapılan açıklamada, cuma günü itibariyle VW ve Audi’nin normal seviyelerde doğalgaz arzını garanti eden resmi bir bildirimi bulunmadığını söyledi. Meksika’daki doğalgaz tedarik sorunu, geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri’nin güneybatı kısımlarını etkisi altına alan kış ve hava şartları yüzünden meydana gelmiştir. Teksas Valisi Greg Abbott, eyaletin yaşadığı kış fırtınaları ve düşük hava dereceleri sırasında Meksika’ya doğal gaz ihracatını askıya alma talimatı verdi. Ancak bu geçici talimatın etkileri, siparişin Cuma günü iptal edilmesinin ardından düzelecek gibi görünmektedir.

Amerika’nın Teksas eyaletinde sıcaklık derecesinin düşmesi ve kış fırtınalarının etkisini sürdürmesinden dolayı, Teksas’ın doğalgaz üretimi askıya alınmıştı. Ayrıca eyalet genelinde hava şartları yüzünden yaşanan ölümler ve insanların yaşam faaliyetlerini sağlamaması, doğalgaz üretim ve tedarik konusunda problem yaratmıştır. VW ve Audi’nin Amerika’daki Üretimlerinde yaşanan sorunların gelecek haftalarda düzelmesi düşünülmektedir.

İkinci El Volkswagen İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here