Kia Yeni Askeri Araç Konseptini Tanıttı! Kia’nın özel aracı orduya katılmaya hazırlanıyor. Güney Koreli Kia, Abu Dabi’de düzenlenen 2021 Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı’nda genellikle askeri alanlardaki kargo ve asker taşımacılığı için kullanılması planlanan (IDEX) LTCT’yi tanıttı.

Kia Yeni Askeri Araç Konseptini TanıttıGenel olarak aracın konsept tasarım çalışması, AM General Humvee ve Toyota BXD10’a benzemektedir. Fakat ön tarafta konumlandırılan ızgara, aracı Kia olarak tanınır hale getirmektedir. LTCT’nin klimalı olan kabininde dört yolcu binebilirken, arkaya monte edilmiş kutu 10 tam silahlı asker ve 3 tona kadar mühimmat taşıyabilmektedir. İç mekanın fotoğrafları henüz yayınlanmasa da dış tasarımına oranla neredeyse SUV tasarımına benzer bir iç tasarıma sahip olacağı düşünülmektedir. Aracın gücü, dört çeker, sekiz ileri otomatik şanzıman, iki vitesli transfer kutusuna sahip olan 225 beygir gücünde bir turbo dizel motordan gelmektedir. 6,400 kiloluk devin maksimum hızı 130 kilometre olarak belirlenmiştir. Araç yaklaşık 40 santimetre yerden yüksekliğe sahiptir ve 76.2 santimetreye kadar suya gidebilir. Ayrıca genellikle askeri ve çöl ikliminde kullanılması planlanan araç -30 ve 50 derece aralığında rahatlıkla çalışacak derecede tasarlanmıştır. Aracın tanıtımında Kia, 2016’dan beri Güney Kore ordusu için hafif taktik araçlar ürettiğine dikkat çekti ve askeri araç üretiminde başarılı olduğunun altını çizdi.

Kia Yeni Askeri Araç Konseptini TanıttıÜretilecek olan aracın kısa ve uzun dingil mesafelisi, zırhlı ve zırhsız versiyonları son olarak hizmet tipine göre özel aksesuar ve yapıda araçlar üretilmesi planlanmaktadır. Aracın motor gücü ve özellikleri aynı kalsa da birçok farklı tasarımda satışa sunulacaktır. Kia yeni askeri araç konseptini tanıttı ve aracın 2021’in sonlarına doğru satılacağını söyledi.

İkinci El Kia İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Kia Yeni Askeri Araç Konseptini Tanıttı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here