Hareketlilik, en başarılı askeri stratejilerin hayati bir unsurudur. Dünyanın her yerindeki askeri kuvvetler, genellikle kendilerine önemli bir avantaj sağlamayı amaçlayan çok çeşitli araçlarla donatılmıştır. Bu araçlar genellikle heybetli görünür; makineli tüfekler, el bombası fırlatıcıları ve hatta füzeler dahil olmak üzere zırhlı koruma ve silah katmanlarıyla donatılmış devasa canavarlardır. Askeri araçları seviyorsanız mutlaka “Sivillerin Bile Rahatlıkla Kullanabileceği Askeri Araçlar” adlı içeriğimizi okumalısınız.

4HUMVEE

Tartışmasız günümüzün en çok bilinen askeri araçlarından biridir. Aynı zamanda HMMWV (Yüksek Hareketlilik Çok Amaçlı Tekerlekli Araç) olarak da anılmaktadır. Humvee çok çeşitli askeri görevleri yerine getirmek için tasarlanmış 17 farklı konfigürasyona sahip olmaktadır. HUMVEE, ABD Ordusu araç filosunun şu anki çekirdeğini oluşturuyor. 1983 yılından beri hizmet sağlamaktadır. HUMVEE, GM tarafından üretilen sivil bir versiyon olan Hummer cipine ilham vermiştir.

3Scud-B Füze Fırlatıcı

Karadan Havaya Füze sistemi, Ruslar tarafından üretilen scud serisinin en başarılılarından biridir. Aracın ilk lansmanı 1961’de yapılmıştır. Yaklaşık olarak 7.000 adet üretilmiştir. Günümüzde hala bazı ülkeler tarafından kullanılmaktadır. 2014 yılında, bir Scud-A füze fırlatma sistemi RM Sotheby’s tarafından 345.000 $ ‘a satılmıştır.

2Chieftain MK-10

Amerika’da yaşayan insanlar için satın alınabilecek bir numaralı askeri araçlardan biridir. Amerika’daki ilan sitelerinde 25.000 ila 70.000 ABD Doları arasında değişen fiyatlarda satışa sunulmaktadır. Tank 1960’larda üretilip, Amerikan ordusu tarafından 30 yıl boyunca görevlerde kullanılmıştır. Aracın ağırlığı ise 55 tondur.

1Terradyne Gurkha

“Sivillerin Bile Rahatlıkla Kullanabileceği Askeri Araçlar” listemizin birincisi Terradyne Gurkha’dır. Bilim kurgu filmlerini yaşamak isteyen insanların sahip olmak isteyeceği araçlardan biri de Terradyne Gurkha’dır. Bu araç Kanada merkezli bir şirket tarafından üretilmiştir. Ford F550 şasisi etrafında tasarlanıp, 8 askeri rahatlıkla taşıyabilmektedir.

İkinci El SUV İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here