Audi A2 Elektrikli Şehir Otomobili Olarak Yeniden Doğacak. ABD’de A3, Audi’nin başlangıç seviyesi modelini temsil ediyor, ancak Alman otomobil üreticisi Avrupa’da daha da küçük bir model olan A1’i şehir otomobilini satıyor. Ayrıca, Autocar Audi patronu Markus Duesmann yapılan bir röportajda A1’in az zamanının kaldığını ima etti.

Gelecekte Audi Daha Fazla Elektrikli Araçlar İle Gelecek

Audi A2 Elektrikli Şehir Otomobili

E-tron GT’nin ortaya çıkmasından önce konuşan Duesmann, premium süper mini’nin halefinin olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. “Küçük segmentlerle ne yaptığımızı tartışıyoruz. A1 segmentinde, orada aktif olan ve çok başarılı olan, çok yüksek üretime sahip başka markalarımız var, bu yüzden şu anda A1’i sorguluyoruz. “dedi.

Audi A2 Elektrikli Şehir Otomobili

A1’in üretimi durdurulursa, bu Q2 yarı kompakt SUV’nin crossover’lar hakim olmaya devam ederken Audi’nin satıştaki en küçük modeli olarak yerini alacağı anlamına gelecektir. A1’in durdurulmasına yol açabilecek diğer faktörler arasında yüksek elektrifikasyon maliyetleri ve küçük arabalardaki düşük kar marjları sayılabilir. Ancak bu, Audi’nin süper mini segmentini tamamen terk edeceği anlamına gelmez.

Audi A2 Elektrikli Şehir Otomobili Olarak Yeniden Doğacak

Audi A2 Elektrikli Şehir Otomobili

Habere göre, Audi’nin Artemis bölümü, 2005 yılında üretimi sonlandıran A2 süper mini’nin halefi üzerinde çalışıyor. 2019 Shanghai Auto’da piyasaya sürülen fütüristik AI: ME Concept’ten ilham alan Audi A2 Elektrikli Şehir Otomobili olarak yeniden canlandırılacağı bildiriliyor. Artemis herhangi bir teknik ayrıntı vermedi, ancak Concept, 170 beygir güç üreten tek bir elektrik motoru ve 65 kWh pil ile çalışıyordu.

Audi A2 Elektrikli Şehir Otomobili

Concept A3 Sportback ile aynı boyutta olduğundan, ABD’de satılma ihtimali çok düşük. Ancak Audi, A2 adını koruyup korumayacağına henüz karar vermedi.

Duesmann, Audi’nin yaklaşan elektrikli otomobilleri ile örtüşmesini önlemek için, daha fazla yanmalı modelin A1 ile aynı kaderi paylaşabileceğini ima etti ve “Üretimi azaltmalıyız. Q4 e-tron (SUV) ‘a baktığımızda, benzer yanmalı motorla çalışan modellere sahip olduğumuz bir modelimiz var ve kesinlikle aynı portföye elektrikli modelle çıkmayacağız.” Dedi ve “Amaca yönelik olarak üretilmiş elektrikli otomobiller üretiyoruz. Çünkü bu şekilde daha fazla işlevsellik sunabiliyoruz. Bu nedenle önümüzdeki 10 yıl içinde yanmalı portföyümüzü kesinlikle azaltacağız. Yapmalıyız ve yapacağız. Volkswagen Grup olarak çok fazla sinerjimiz olduğu için, belki diğerlerinden birkaç modelimiz olabilir. ” diye ekledi

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here