Audi A1,  R8 süper otomobile benzeyen geniş ızgarasıyla belirgin bir şekilde sportif görünüyor. A1 çok ustaca idare etmesine ve iyi sürüş hissiyatına rağmen, ana rakibi MINI’nin sportif tepkilerine sahip değil. A1, neredeyse bir Mercedes C-Serisi kadar sessiz ve rahat olduğu için, yine de azımsanmamalıdır. İç tasarım da oldukça lüks görünüyor. Ancak daha yakından incelendiğinde, ucuz VW Polo’da kullanılan çok benzer malzemeler ortaya çıkıyor. Motor seçimi sınırlıdır, ancak performans tatmin edicidir ve yalnızca geniş beş kapılı gövdesi ile de pratiktir.

İç mekan

15 inç alaşım jantlar, LED farlar ve arka lambalar, 8,8 inç renkli dokunmatik ekran ve Audi’nin akıllı telefon arayüzüne sahip A1 Technik ile teknoloji belirginleşiyor. Sırada, daha büyük 16 inçlik 10 kollu türbin tarzı alaşımlar, ön spor koltuklar, arka park sensörleri ve hız sabitleyici ile birlikte bazı küçük dış kaplama ayarları sunan A1 Sport var. S Line size 17 inçlik 5 kollu alaşımlar, alçaltılmış daha sert süspansiyon ve bir dış tasarım paketi sunarken, S Line Competition kendi 17 inçlik tekerlek tasarımına sahiptir.

A1 Teknik özellikler

Kaputun altında 108 beygir gücüne sahip 1.0 litrelik 30 TFSI modelleri, S tronic şanzıman ile birleştiğinde 9.4 saniyede 0-100 km / s hız yapabilir. Ancak yüksek vites, sürücü koltuğundan geldiği kadar hızlı hissetmediği anlamına gelir. En yüksek hız 126mph’dir. 25 TFSI 94bhp’ye sahiptir ve biraz daha fazla çalışarak 10,8 saniyede 0-100 km / s hızlanmaya başlar. 148bhp ve 250Nm tork ile 1.5 litrelik 35 TFSI, daha atletik bir performans üretebiliyor ve 7.7 saniyelik 0-62mph süresine ve 137mph azami hıza ulaşıyor. 2.0 litrelik 40 TFSI, güçlü bir 197bhp’ye sahip ve 6,5 saniyede 0-100 km / s yapacaktır. Araba, otomatik şanzımanın uyuşuk hissiyle hayal kırıklığına uğramıştır ve aynı zamanda, biraz ikna edici bulmadığımız bir şekilde, ses hoparlörlerinden sahte motor sesleri çalan bir sistemle birlikte geliyor.

Pratiklik

Beş kapı, bebek koltukları ve benzerleri için arkaya kolay erişim anlamına gelir. İçerideki ekstra alan, sürücü koltuğu için daha fazla ayarlama anlamına gelir. Böylece tüm şekil ve boyutların rahat olması daha kolay olacaktır. İleri görüş de iyi, ancak arka park sensörleri geri giderken bazıları için bir nimet olacaktır. Çünkü birçok modern hatchback gibi arka görüş neredeyse hiç panoramik değil. Daha sağlam Citycarver modeli 50 mm ekstra sürüş yüksekliğine sahiptir ve daha yumuşak, daha konforlu bir sürüş sağlar.

Diğer açılardan, kabin, iyi bir torpido gözü, kapı cepleri ve orta konsolda eşya saklama yeri ve koltuklar arasında bardak tutucularla tipik bir Audi. Pratiklik, çok fazla teknolojinin uygulanmasıyla da artırılmıştır. Özellikle isteğe bağlı Sanal Kokpit gösterge paneli, sürücü tarafından kolayca özümsenen navigasyon bilgileri sunar.

2.EL A1 İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here