DS 3, Citroen için çığır açan bir otomobildi ve o kadar başarılıydı ki, firmayı DS markasını temel modeli DS 3 ile başlatmaya sevk etti. Lüks iç mekanı, iyi performansı ve bol miktarda kit içeren çeşitli özel modelleriyle DS markasının en çok satanı olmaya devam etti.

Rakiplerinden bir adım önde

Ancak DS 3, rakipleriyle hiçbir zaman gerçekten eşleşmedi. MINI hatch ve Fiat 500 gibi modellerin retro cazibesine sahip değilken, Audi A1 kalite, performans ve kullanımda üstünlük sağlıyor. Yine de DS 3, paranın karşılığını çoğundan daha iyi sunarken, benzinli ve dizel motor yelpazesi eşit ölçülerde verimlilik ve güçlü performans sunar, bu nedenle DS 3 hala çekici bir seçimdir.

Önce bir Citroen olarak satılan ve daha sonra prestijli DS markasının bir parçası olan DS3, MINI , Fiat 500 , Audi A1 ve hatta VW Beetle gibi modellere rakip olmuştur. Bu arabalar gibi, geniş bir kişiselleştirme yelpazesi sunarken, çeşitli renkler ve donanım özellikleri, bir tane satın almak söz konusu olduğunda çok sayıda seçenek olduğu anlamına gelir..

DS 3 Sürüş keyfi

Çoğu yüzeyde sürüş oldukça pürüzsüzdür, ancak zorlu yollarda ve kötü çukurlarda süspansiyon kalitesi ortaya çıkmaktadır. 17 inç tekerleklerle donatılmış modeller ve ayrıca bir spor süspansiyon seçeneği de var. 2016 makyajı bunu düzeltmek için pek bir şey yapılmadı. Yol gürültüsü de en pürüzsüz yüzeyler dışında hepsinde çok belirgindir.  Benzer eleştiriler, DS 3 Performance’da da aynı seviyeye getirilebilir, ancak daha sert süspansiyon, hot hatch’te daha affedilebilir. Yine de, daha eğlenceli akranlarının çoğundan daha sert bir arabadır.

Yol tutuşuna gelince, DS 3 eski yumuşak, kıvrımlı Citroens ile büyük bir tezat oluşturuyor. MINI’yi karakterize eden sürücüyü memnun eden son ısırık olmadan çoğu durumda iyi bir vücut kontrolünü korur. Yine de, düzgün bir şekilde dönmekte ve bastığınızda direksiyon ağırlığı güzelce artıyor, otomobilin genel dengesi ve dengesi iyi hissettiriyor ve güven veriyor. İngiliz yapımı rakibine uymasa bile, tartışmasız bir Audi A1’den daha eğlenceli bir arabadır.

Teknik özellikler

2014’teki gelişmeler, büyük bir adım olan yeni PureTech motorlarını tanıttı. BlueHDi dizel motorları da güçlüdür; iki güç çıkışıyla sunulan en yeni nesil 1.6 litrelik birimdir. DS 3’te üç benzinli motor ve iki dizel motor seçeneği vardır ve temel 1,2 litre PureTech 82 hariç tümü turboşarjlıdır. Bu 82PS motor nispeten yeni bir giriş ve yeterince pürüzsüz, ancak bir turbolu olan 1.2 litrelik PureTech 110 ile daha iyi durumdasınız. Bu, çekme gücünü neredeyse iki katına çıkarır ve bu tepe torkun üretildiği motor devrini neredeyse yarıya indirir; 0-100 km / s’den neredeyse üç saniye daha hızlı.

DS 3 İç mekan

Tüm modellerde hız sabitleyici, hız sınırlayıcı, ön elektrikli camlar, lastik basıncı monitörü ve ön sis farları bulunur. DS 3’ü karakterize eden ayırt edici LED gündüz farları da hepsinde bulunur. İçeride, ana arabadan itibaren her sürüm LED iç ortam aydınlatmasına sahip. Yüksek teknoloji ürünü Xenon LED Vision farlar, tüm modellerde bir seçenek ve üst düzey modellerde standarttır. Aktif Şehir Freni gibi güvenlik özellikleri, bazı rakipler için söylenemeyecek şekilde 2016 itibariyle standart hale getirildi. Özelleştirme seçeneklerinin miktarı, 3 milyondan fazla renk kombinasyonu (tavan rengi ve şık İnci Beyazı boya dahil), döşeme, jantlar, iç kumaşlar ile çok büyük. DS, işleri biraz daha yönetilebilir hale getirmek için bunları çeşitli paketler ve trim hatları halinde gruplandırır.

2014 makyajı, en çekici olanı dokunmatik ekranlı navigasyon olan DS 3’e yeni teknoloji getirdi. Bu, Elegance trim ve üzerinde standarttır ve neredeyse tüm otomobilin sayısız sistemini kontrol eder.

 

2.EL DS3 İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here