Renault Clio RS , ilk olarak 2013’te geldi, atmosferik 2.0 litrelik motorun ve tatlı vites değiştiren manuel şanzımanın yerini, 1.6 turbo ve DCT çift kavramalı şanzımanlı otomobil aldı. Renault, emisyon düzenlemelerini yerine getirerek, Clio’nun köpüren karakterini ve sürmesi eğlenceli sürüş keyfini artırdı.

Standart Renault Clio gibi, beş kapı ve nispeten pratik bir kabine sahiptir. 197 bhp ile  Peugeot 208 GTi ve Ford Fiesta ST gibi rakip otomobillere sağlam darbe indirdi. 6,7 saniyede 0-100 km / s hıza ulaşmaktadır. Ayrıca, ek bir 20bhp, 18 inç alaşım jantlar ve alçaltılmış süspansiyon ekleyen bir Trophy 220 versiyonu da var.

Motor, performans ve sürüş

Renault Clio RS, çift kavramalı bir otomatik şanzımana sahiptir. Manuel seçenek yoktur.

Renault Clio RS, 1.6 litrelik turbo motorunu Nissan Juke Nismo RS ile paylaşıyor. Yarış modunda daha hızlıdır, ancak vites değiştirme süreleri yine de o kadar hızlı değildir. Buna rağmen RS, Renault’nun mümkün olan en iyi hızlanmayı yapabilmeniz için motor devrini yöneten fırlatma kontrol sistemi sayesinde 6.9 saniyede 0-60 mil / saat hızlanmaktadır.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Beş kapılı gövde çok sportif değil, ancak ince farklılıklar Clio RS’nin kardeşlerinden farklı olmasına yardımcı oluyor. Renault sport Clio’yu daha az istikrarlı arkadaşlarından biri ile karıştırmak mümkün değil. Aralıklı ikiz egzoz borusu ve arka difüzörden RS’ye özgü F1 tarzı gümüş ön kanadı içeren ayırt edici ön uca kadar her yerde performans odaklı tasarım dokunuşları var. Şişkin tekerlek kemerleri vardır, ayrıca isteğe bağlı 18 inç parlak siyah alaşım jantları opsiyon ile alabilirsiniz.

Her açıdan Renault, bir bagaj spoyleri, derin ön tampon ve virajlı, normal Clio’yu çok daha sert bir şeye dönüştüren RS amblemi ile her açıdan agresif hot hatch’e çeviriyor. Trophy versiyonu daha büyük tekerlekler ve alçaltılmış süspansiyon ile daha agresiftir.

Bununla birlikte, Renault, stil değişiklikleri ile daha az maceralı oldu. RS, bir çift daha destekleyici spor koltuk, gri yüzlü RS kadranları ve vites kolunda, kapılarda ve havalandırma deliklerinde bazı kırmızı ışıklara sahiptir. Bunun dışında kabinin çoğu Clio serisinin geri kalanına sahiptir. Ancak bu kötü bir şey değildir, çünkü bazı ekonomik plastikler dışında, Clio’nun içi işlevsel ve ekipmanla doludur.

Clio RS Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Beş kapılı bir üç kapılı hatchback gibi görünmesi akıllıca bir numara; Renault Clio’nun tasarımcıları, yükselen bir kemer çizgisi ile arka kapı kollarını düzgün bir şekilde gizlediler, yükselen bir profili korurken, ancak pratiklik de eklediler. Bu, arkaya erişimin kolay olduğu anlamına gelir. Bagaj da iyi bir boyutta. 300 litrelik, derin, kullanışlı, kare bir şekle sahiptir ve koltuklar kolayca katlanır, böylece yükleme alanını maksimum 1.146 litreye çıkarmak kolaydır. İstiflendiğinde, arka koltuklar da neredeyse düz olur. Ancak dezavantajları vardır ve depolama alanı bunlardan biridir. Oldukça sınırlıdır; örneğin, sağdan direksiyonlu Clioların sigorta kutusunu barındırması gerektiğinden torpido gözü küçüktür.

2.EL CLİO İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here