Ford performans araçlarının uzun ama karmaşık bir geçmişi vardır. Neredeyse kırk yıl boyunca Fiesta’lar çeşitli adlandırma stratejileri altında ortaya çıktı. Sub-par RS Turbo ve hafif Zetec ve XR2 ve XR2i isimleri Fiesta’ya simge olmuştu, artık fiesta ST rozetiyle aramızda.

Fiesta ST günümüze gelişi

İlk Fiesta ST, Mk6 olarak bilinen beşinci nesil Fiesta süpermini temel alarak 2005 yılında geldi ve doğal olarak havalandırılan 2.0 litrelik bir motordan 150 hp güç aldı. Mk7 Fiesta 2008’de gelmesine rağmen, hızlı Ford hayranları başka bir ST versiyonu için 2013’e kadar beklemek zorunda kaldı. Turboşarjlı 1.6 litrelik dört silindirli motordan 197 bg’ye kadar güç artışı, hoş yol tutuşu, mükemmel bir şasi, dokunsal bir vites kutusu ve rakiplerine kıyasla cazip bir fiyat etiketi ile hızlı bir şekilde süper mini mihenk taşı haline geldi.

Günümüze hızlı ilerleme ve ST rozetini takan üçüncü Fiesta, standart Mk8 otomobilinden sadece bir yıl sonra geldi. Volkswagen Polo GTI  ve MINI Cooper S’nin rakibi  , artık üretim dışı olan  Peugeot 208 GTi  ve  Renault Clio RS ile birlikte, hemen hemen aynı, ancak kaputun altında büyük bir değişiklik var. Bu, üç silindirli bir hot hatch, yeni 1.5 litrelik ünitesi, kapasite eksikliğini telafi etmek için yoğun bir şekilde turboşarjlı. Ayrıca ilk kez beş kapılı bir model olarak da mevcuttur.

Donanımlar

Ford, artık giriş seviyesi bir ST-1 modeli olmasa da, Fiesta ST’yi üç donanım seviyesinde sunmaya devam ediyor. Bunun yerine, ST-2 ve ST-3 artık ST Ford Performance Edition’ın  yok sayıyor. Tüm versiyonlar, ST-Line Fiesta’larda bulunandan çok daha sportif özel bir gövde kitine ve ayrıca Recaro spor koltukların yanında kabinde ilave ST dokunuşlarına sahip. ST-2 arabaları standart olarak 17 inç jantlar, klima, hız sabitleyici, seçilebilir sürüş modları ve Apple CarPlay ve Android Auto özellikli 8.0 inç SYNC3 dokunmatik ekran ile donatılmıştır.

Kapıyı açın ve her şey tanıdık geliyor. Kokpitte devasa bir his veren, figüre sarılan Recaro koltuklara bayılacaksınız.

Teknik özellikler

Dört yerine üç silindirle motor notu önemli ölçüde değişti, ancak Ford mühendisleri bir silindirin kaybını telafi etmeye çalıştı. Serbestçe dönme eğilimi olan giden otomobilden farklı olarak, yeni Fiesta ST’nin motor notası çok daha serttir ve tork eğrisi, onu 5.500 rpm’nin ötesine itmenin çok az kazanacağı anlamına gelir. Araba Sport veya Race sürüş modlarına geçtiğinde egzoz şimdi çatırdıyor ve Fiesta ST dışarıdan çok daha fazla ses çıkarıyor; kesinlikle bir geçişi fark edeceksiniz.

Düşük co2 salınımı

Bu sınıftaki dört silindirli normla karşılaştırıldığında Fiesta’nın küçültülmüş motoru, bazı etkileyici yakıt ekonomisi rakamlarına sahip olduğu anlamına gelir.  Gerçek dünyada çalıştırılması kesinlikle öncekinden daha ucuz olacaktır. Resmi olarak Ford, yeni Fiesta ST’nin 158g / km CO2 emisyonu ile 40.4mpg geri döneceğini iddia ediyor. Gerçek koşullarında ve testte bulduğumuz gibi, 2010’lu yılların ortalarında yakıt ekonomisi beklediğiniz gibidir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Yeni sıcak Fiesta, doğru miktarda sportiflik ve akıl sağlığı ile doğru kutuları işaretliyor

Ford Fiesta İngiliz yollarda en yaygın manzaraları biridir ve tarafından ve büyük ST versiyonu düzenli arabanın popüler ST-Line versiyonu ile çok ortak noktası olan sportif tasarım paylarının olarak, farkedilmeden kendiliğinden gerçekleşecektir. Önde kusursuz kırmızı ST armalı bir petek ızgara var, ancak bunun dışında göze çarpan tek değişiklik sportif ön tampondaki siyah ekler, ST’nin benzersiz alaşım jant tasarımı, daha alçak bir duruş, incelikle farklı bir arka tampon ve bir ikiz. egzoz kurulumundan çıkın.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Standart Fiesta’nın temel pratikliği korunmuştur, bu nedenle ST, en kullanışlısı değil, yine de çok yönlüdür. Ford Fiesta ST bir performans arabası olarak, bu konuda kendini kanıtlamıştır. Beş kapılı bir ST’nin mevcudiyeti hoştur ve muhtemelen tavsiye edeceğimiz Fiestadır. Biraz daha fazla para harcamayı ve biraz stilden ödün vermeyi önemsemediğiniz sürece.

Boyut

Fiesta 4,068 mm uzunluğunda, 1,469 mm yüksekliğinde ve 1,941 mm genişliğindedir, bu nedenle bu segmentteki bir otomobilin karşılığını alırsınız ve Fiesta ile sınıfın geri kalanı arasındaki çok az farkı hissedeceksiniz. Yine de Polo GTI kadar geniş değildir.

2.EL FORD FİESTA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here