Hızlı, pratik ve konforlu bir Volkswagen istiyorsanız, Golf R yakında hızlı hatchback’inin Mk8 versiyonu yakında yola çıkacak, muhtemelen en mantıklı seçim budur. Biraz daha fazla pratiklik ve büyüklük istiyorsanız, yeni T-Roc R tam size göre ve Golf R’dan daha ucuza sahip olabilirsiniz.

T roc R’ın ortaya çıkışı

On yıl önce Volkswagen , R performans serisini piyasaya sürdüğünde , hepimiz, Scirocco ve Golf’ün ardından, markanın en iyi ‘R’ performans rozetini taşıyan bir sonraki arabanın Golf’ün küçük kardeşi Polo olacağını düşünmüştük . Ancak, R’nin olduğu on yılda pazar önemli ölçüde değişti. Küçük SUV’lar  üreticileri için oldukça karlı ve yeni otomobil sahnesine hakim.

T-Roc R, büyük ölçüde aynı platformu, aktarma organlarını ve dört tekerlekten çekiş sistemini paylaşan Golf R kardeşine dayanıyor; bu yüzden metalin altında neler olduğu az çok bilinmektedir. T-Roc R, belirgin dış farklılıklarına rağmen Golf R ile oldukça benzer bir sürüş deneyimi sunduğundan, direksiyona geçtiğinizde fark belirginleşiyor.

Golf R ile benzer yapıya sahip

T roc R altında bulunan 20 mm daha alçak spor süspansiyon düzeneğine rağmen sessizdir. Doğrudan, hafif yönlendirme ile şehir içinde pilotu kolay ve hatta çukurlar ve yoldaki diğer kanallar üzerinde rahattır. Golf R’den marjinal olarak daha iyi sürüyor ve bu nedenle, ilerlemekle ilgilenmediğinizde kesinlikle daha esnek ve ferah bir deneyim sunma amacını yerine getiriyor.

Dört tekerlekten çekiş standardı ile T-Roc, arazi ve kaygan koşul sürüş moduna sahiptir. Ancak çoğu kişi, Yarış modunu,  kaygan bir zeminde değiştirdiğinizde ne olacağıyla çok daha fazla ilgilenecektir. Sekiz inçlik merkezi dokunmatik ekranda bunu yapabilirsiniz. Yedi vitesli DSG şanzıman sayesinde hemen bağlı olduğu motorla biraz daha fazla  eğlenilmesine neden olur. Motorun kendisi varsayılan standart t roc’tan çok daha agresif bir gaz kelebeği haritasına sahiptir. 296bhp ve 400Nm’nin kendisini dört tekerlekten çekiş kurulumuna ve ardından yola ne kadar kolay ilettiğini ve T-Roc R’nin düzgün bir şekilde hızlı ve kolay bir araba olduğunu doğrulayan bir dönüş hızının kilidini açtığını düşündüğünüzde, acımasız bir motor ortaya çıkıcaktır.

2.EL T-ROC İLANLARI

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here