Büyük panelvan sektöründe pek çok rakip var ve belki de duymamış olabileceğiniz biri  MAN TGE ‘dir. Artık Volkswagen Grubu’nun bir parçası olan Alman kamyon üreticisi MAN Truck & Bus’un ürünüdür. MAN’ın hafif ticari araç pazarına ilk ve kopyacı girişimidir. Bunun nedeni, aslında Volkswagen Crafter’ın yeniden yapılandırılmış bir versiyonu olmasıdır . İki kamyonet Polonya’daki aynı fabrikada üretiliyor ve ikisi arasındaki farklar büyük ölçüde azdır. Crafter’ın büyük VW yuvarlak çerçeveli iki çubuklu ızgarasının yerini, üzerinde şirketin aslan rozeti bulunan MAN logosunu içeren piyano siyahı süs parçası aldı.

TGE , Crafter’a çok benziyor

Tge, Crafter gibi satışta çeşitli gövde, şasi ve tahrik seçenekleri bulunmaktadır. Panel van versiyonu üç tavan yüksekliğinde; Normal, Yüksek ve Süper yüksek  ve üç gövde uzunluğuna; Standart, Uzun ve Ekstra uzun sahipken, son ikisi uzun bir dingil mesafesine sahiptir. MAN ayrıca TGE Şasi Kabini ve Sürücü Kabini gövde stilleri sunar. Şasi Kabini, panel van ile aynı üç uzunlukta gelirken, Sürücü Kabini Standart ve Uzun formlarda gelir.

TGE serisini Crafter ve diğer kamyonet rakiplerinden ayıran tek şey, MAN Truck bayilerinden ve servis merkezlerinden temin edilebilecek servis yedeklemesidir. Ford, Renault ve VW gibi rakipler ülke çapında özel minibüs servis merkezlerine sahipken, TGE, iş araçlarının kısa bir süre için yol dışında kalmasını sağlamak için halihazırda hızlı dönüş sürelerine odaklanmış bir kamyon servis ağından yararlanacak. 24 saat hizmet veren servis merkezleri ise minibüsünüzü bir gecede tekrar yola çıkarabilir.

MAN’ı seçmenin bir başka yararı da, mümkün olan en kısa sürede başlamanıza yardımcı olmak için size özel bir MAN servis ve onarım teknisyeni gönderecek olan MAN Mobile24 acil durum servisidir.

Yakıt tüketimi

İşletme maliyetleri bir minibüse sahip olmanın önemli bir parçasıdır, bu nedenle performans ve verimlilik arasında iyi bir denge gereklidir. Neyse ki MAN TGE, VW Crafter ile aynı 2.0 TDI dizelleri kullanıyor, bu nedenle serinin en üstünde üç adet tek turbo motor ve ikiz turbo dizel bulunuyor, bunların tümü rekabetçi yakıt ekonomisi sunuyor ve standart olarak stop-start özelliğine sahip.

Güç çıkışları, standart dizel için 101bhp, 120bhp ve 138bhp ve ikiz turbo dizel için 175bhp arasında değişiyor. Crafter’daki bu motorlar, herhangi bir büyük minibüsün en iyi ekonomisini sağlar. Bu, kısmen minibüse giren hafif yapı sayesinde, motor verimliliği artırmak için doğrudan enjeksiyon özelliğine sahip. Bu üniteler ayrıca emisyonları azaltmaya yardımcı olmak için SCR katalitik teknolojisini kullanır, bu nedenle standart 75 litrelik yakıt deposuyla birlikte 18 litrelik bir AdBlue deposu da vardır.

Yükleme Alanı ve Pratiklik

Crafter’a dayandığı için, TGE, VW muadili ile aynı tür yük hacimlerine sahiptir ve benzer gövde stilleri ve kargo ağırlıkları yelpazesine sahiptir. Standart panelvan, 3.640 mm’lik bir dingil mesafesine ve standart tavanla birlikte 9.9 metreküp yük hacmine ve yüksek tavan görünümünde toplam 10.7 metreküplük bir yük hacmine sahiptir. Tüm Tekerleklerden Çekişli TGE, deri altındaki ekstra tahrik parçalarına yer açmak için biraz daha az hacme sahiptir, ancak standart dingil mesafesindeki arkadan çekişli yüksek tavan (standart tavan versiyonu yoktur) önden çekişli modelle aynı kargo hacmine sahiptir. TGE’deki en büyük yük hacmi 18,4 metreküptür.

Standart TGE’de, içine beş Euro Paleti sığdırmak için yeterli taban alanı varken, daha uzun modellerde altı paletlik yer vardır. Euro 3 Paletleri taşıyorsanız, standart TGE’de üç veya daha büyük kamyonetlerde dört paletlik yer vardır. TGE’deki yükleme alanı uzunluğu 3.450 mm ile 4.855 mm arasında değişirken, TGE Süper Yüksek’te yükleme alanı yüksekliği 1.726 mm ile 2.196 mm arasında değişir.

 

TGE Kabin ve İç Mekan

Dış tasarım gibi, TGE de VW Crafter’dan toptan kaldırılan bir kabine sahip. Tek fark, kontağı açtığınızda direksiyon simidi ve bilgi-eğlence ekranındaki MAN logosu. Ama yine de, bu kötü bir şey olmaktan çok uzak, çünkü Crafter / TGE, diğer büyük kamyonetleri geride bırakan türden bir iç kaliteye sahiptir

Koltuklar dayanıklı kumaşla süslenmiştir, ancak yine de kaliteli malzemeye sahiptir. Tüm TGE’ler, standart olarak USB ve şarj için 12v soketlere sahip beş inçlik bir TFT bilgi-eğlence ekranına sahiptir. MAN, sekiz inçlik dokunmatik ekrana sahip VW kaynaklı bir uydu navigasyon sistemi sunuyor. DAB dijital radyo da bir seçenektir, ancak Bluetooth çok işlevli bir direksiyon simidi gibi ürün yelpazesinde standarttır.

2.el Minivan-Panelvan İlanları

1 YORUM

  1. Evet gerçekten 7/24 servis ağına sahipler daha bugün aracım servisde çıktı 40 bin bakım sonrası 75 km kadar gittim ve 1000 km adblue arızası verdi hemen man yanımda yolda hizmet ekibini aradım ve servis mobil servisle iletişime geçirdiler ve Saat 20 sularında servise hemen geri çağırdılar ve gece 23 e kadar ankara man kamyon otobüs firması aracım yapılana kadar servisde mesai yaptılar ve Saat 23 de halledip yolcu hiç bir şekilde geç kaldık yarın yapalım demediler teşekkürler man ankara merkez ekibine

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here