Audi’nin En Hızlı Elektriklisi Üretim Bandına Girdi!

Otomobil markaları arasındaki elektrikli model yarışı devam ediyor. Birçok farkı karoser tipinde ve farklı güçlerde elektrikli modeller görmeye başladık. Bazı markalar ekonomi odaklı ve ulaşılabilir elektrikli modellere yoğunlaşırken, bazıları ise elektrikli motorun yüksek performans avantajını kullanmayı tercih ediyor. Alman otomobil devi Audi de ikinci seçeneğe odaklanmış gibi gözüküyor. Konsept bir otomobil olarak duyurduğu E-Tron GT modelini seri üretimine katma kararı alan Audi, şimdiden otomobil severlerin ilgisini üzerine çekti.

audi e-tron gt

Audi E-Tron GT 2021 Yılında Yollara Çıkacak!

E-Tron GT, Audi’nin en güçlü elektrik motoruna sahip modeli olacak. Yeni model markanın bir diğer güçlü model R8’in üretildiği Almanya’daki üretim tesislerinde üretilecek. Aynı zamanda E-Tron GT, bu tesiste üretilen ilk elektrikli otomobil olma unvanını da taşıyor olacak. VAG grubundaki diğer iddialı temsilci Porsche’nin elektrikli modeli Taycan ise E-Tron GT’nin en büyük rakibi olacak gibi gözüküyor.

audi e-tron gt

Audi E-Tron GT Karbon Nötr Üretim Tesisinde Üretilecek!

Markanın üretim için seçtiği Almanya’daki tesis en az E-Tron GT kadar çevreci bir yapıya sahip. Çevreci standartlar dikkate alınarak yenilenen tesiste, üretim sürecinin tamamen karbon nötr olması hedefleniyor. Bu iddia ile beraber hem üretimin hem de otomobillerin çevre duyarlılığının yüksek seviyelerde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

audi e-tron gt

Elektrikli Motordan 600+ Güç!

Markanın yeni modeli E-Tron GT’nin çeşitli versiyonlar ile satışa çıkması bekleniyor. Bu versiyonlar arasında markanın hızlı otomobillerini temsil eden RS versiyonu olacak. Model, elektrik motoruyla 600 ile 645 beygir arasında güç değerlerine sahip olacak. Ayrıca E-Tron GT’nin en dikkat çekici bir özelliği daha var. Model, 350 kW değerine kadar hızlı şarjı mümkün kılıyor.

Audi E-Tron GT Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Yeni ”hızlı elektriklinin” 2021 yılının başlarında lansmanının gerçekleştirilmesi ve yıl içinde satışa sunulması bekleniyor.

Satılık Audi E-Tron ilanları

2021 Audi A3 Sportback 45 TFSI e, 242 HP Plug-in Hibrit

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here