Audi A1 İncelemesi: Premium Kompakt

0
5690
Audi A1

Audi A1 ikinci el küçük arabalar arasında kalitesi ve özellikleriyle öne çıkmayı başarıyor. Kompakt tasarıma sahip Audi A1 konforlu iç mekanı ve teknolojik özellikleriyle aynı sınıftaki rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Özellikle şehir içinde ve yoğun trafiğin olduğu bölgelerde sürüş kolaylığı sağlayan Audi A1 boyutlarına göre geniş sayılabilecek iç yaşam alanıyla uzun yolculuklarda da keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor. 

Kompakt otomobiller genellikle şehir içi çözümleri için geliştirilmiş ve kısa mesafeli sürüşler için tasarlanmıştır. Ancak Audi A1 konfor donanımları ve güçlü motor seçenekleriyle tüm kullanımlar için gayet uygun bir araçtır. 3 kapılı ve 5 kapılı versiyonları bulunan Audi A1 sınıfındaki rakiplerine göre oldukça sportif ve dinamik tasarımıyla öne çıkıyor. 

Audi A1 Özellikleri 

Audi A1

 

Otomobilin iç mekanı sınıfındaki araçlara kıyasla oldukça şık ve kaliteli malzemelerle donatılmış. Geniş ve konforlu iç yaşam alanına sahip olan otomobilin 5 kapılı versiyonunda 4 yolcu rahat bir şekilde seyahat edebilir. 

Deri ve kumaş karışımı koltuklar geniş ve rahat yapısıyla oldukça konforlu bir oturma pozisyonu sunuyor. Koltukta kullanılan deri ve kumaş karışımı malzeme terleme yapmıyor. S Line donanım paketinde sunulan sportif koltuklar iç mekanın çok daha dinamik ve sportif görünmesini sağlıyor.

Bilgi eğlence ekranı, yokuş kalkış desteği, otomatik kararan dikiz aynası, yağmur sensörü, park sensörü, far asistanı, lastik basınç sensörü ve ısıtmalı yan aynalar gibi donanımlara sahip olan A1 yeterli seviyede özellikleriyle tatmin edici konfor sunuyor. 

Üst donanım paketlerinde sunulan 10 hava yastığı yolcuların güvenliğine verilen önemi gösteriyor. ABS,ASR ve ESP gibi güvenlik donanımları tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor.

Motor Seçenekleri, Yakıt Tüketimi ve Performansı 

Audi A1

1.6 TDI 

90 PS güç ve 250 NM tork üreten 1.6 litre turbo dizel motor verimliliği ve performansı bir arada sunuyor. 0-100 km hızlanmasını 10,5 saniyede tamamlayan Audi A1 1.6 TDI maksimum 182 km hıza ulaşıyor. Şehir içinde 4,7 litre ve şehir dışında 3,5 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan otomobil karma kullanımda ortalama 3,9 litre yakıt tüketiyor. Volkswagen grubunun diğer araçlarından tanıdığımız 1.6 TDI motor sağlamlığı ve dayanıklılığıyla uzun yıllar boyunca kendini kanıtlamıştır. 

1.4 TFSI 

1.4 litre turbo destekli benzinli motor 122 PS güç ve 200 NM tork üretiyor. Şehir içi kullanımda 6,5 litre ve şehir dışı kullanımda 4,4 litre tüketim değerlerine sahip olan 1.4 TFSI karışık kullanımda ortalama 5,2 litre yakıt tüketiyor. 0-100 km hızlanmasını 8,9 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 203 km hıza ulaşıyor. Oldukça sessiz çalışan benzinli motor tatmin edici performansı ve uygun sayılabilecek yakıt tüketimiyle keyifli sürüş deneyimi sunuyor. 

1.2 TFSI 

Serinin en küçük motoru olan 1.2 litre turbo benzinli motor 86 PS güç ve 160 NM tork değerlerine sahip. 11,7 saniyede 100 km hıza ulaşan 1.2 TFSI maksimum 180 km hıza çıkıyor. Şehir içi kullanımlarda 6,2 litre ve şehir dışı kullanımlarda 4,4 litre yakıt tüketen 1.2 TFSI ortalama 5,1 litre yakıt tüketiyor. Ülkemizde 1.2 TFSI motorlu A1 modeli diğer motor seçenekleri kadar tercih edilmiyor.

Audi A1 Alınır mı?

sportback

Son yıllarda otomobil fiyatlarındaki ciddi artışlar araç sahibi olmak isteyenleri ince hesaplar yapmaya zorluyor. Araç almak isteyen kullanıcılar ilk olarak uygun fiyatlı küçük arabaları tercih ediyor. A segmentte bulunan araçlar arasında tasarımıyla, özellikleriyle ve performansıyla öne çıkan Audi A1 bu sınıfta alınabilecek en mantıklı modeller arasında yer alıyor.

Hatta B segmentindeki birçok araçtan daha üstün özelliklere ve yüksek performansa sahip olan A1  uzun yıllar boyunca gönül rahatlığıyla binebileceğiniz bir otomobil. Sıfır kilometresi şu an için ülkemizde satışa sunulmuyor. Ancak 2018 model yılına kadar temiz ikincil el bir A1 bulabilirsiniz.

Düşük yakıt tüketen, tatmin edici performans sunan ve donanımlarıyla ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir otomobil arıyorsanız A1 bu ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

Audi A1 Fiyat 

Audi A1 ikinci el fiyatları 115.000 TL – 270.000 TL arasında değişmektedir. 3 farklı motor seçeneği ve birçok donanım paketi bulunan otomobilin fiyatı bu özelliklerine bağlı olarak farklılık göstermektedir. 

A1 İlanları 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here