Araç muayenesinde kredi kartı dönemi başladı.

2021 yılı itibari ile salgın önlemleri çerçevesinde ülkemizde muayene istasyonları da gerekli önlemleri aldı.

Maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde alınan önlemlere ek olarak, akıllı telefonlar üzerinden indirilen bir uygulama ile sıra numarasının takibini kolaylaştıran bir sistem de devreye alınmıştı.

Araç Muayenesinde

Araç muayenesinde oluşabilecek kalabalığın bu hastalığın bulaşma riskinin en aza indirilmesi amacıyla alınan önlemler kapsamında artık muayene istasyonlarında kredi kartı ile ödeme dönemi de başlamış oldu.

1Araç Muayenesinde Kredi Kartı İle Ödeme Dönemi

Resmi muayene istasyonu TÜVTÜRK internet sitesi üzerinde yaptığı açıklamada şöyle dedi;

“Araç muayene hizmetinin kredi kartı veya banka kartı ile ödenmesi konusunda gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları tamamlandı.

15 Ocak 2021 tarihinden itibaren motorlu araç sahipleri, TÜVTÜRK’ün Türkiye’nin 81 ilindeki sabit ve gezici araç muayene istasyonlarında araç muayene ve egzoz gazı emisyon ölçüm ücretini banka kartı veya kredi kartı ile ödeyebilecek. Temassız ödeme imkânı ile de araç sahipleri daha güvenli ve hızlı bir şekilde işlemlerini sürdürebilecek. Ayrıca nakit ödemeler de kabul edilmeye devam edecek.

*Kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemelerde ödeme işlemi, size tek seferlik ödeme hizmeti sunan bir hizmet sağlayıcı firma üzerinden, belirli bir hizmet bedeli karşılığında gerçekleştirilmektedir. İş bu hizmet bedeli doğrudan hizmet sağlayıcı firma tarafından yasal mevzuata göre belirlenmekte ve tahsil edilmektedir.”

Bu gelişme sonrasında, muayene istasyonlarında ki para ödeme yöntemi daha pratik, hızlı ve kolay yapılır hale gelmiş oldu.

Daha öncesinde sadece nakit olarak ödeme yapılıyorken artık, kredi ve banka kartları ile de ödemeler yapılabilecek.

Salgın döneminde kapalı alanlarda ve kalabalık ortamlarda bulunmanın hastalık riskini ciddi oranda artırdığını biliyoruz.

Her geçen gün vaka sayılarının arttığı bu dönemde, zorunlu olarak yapılmaya devam eden muayene işlemleri için bu şekilde bir sistemin gelmiş olması oldukça sevindirici.

2Muayene İstasyonlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle muayeneye giderken aracınızın eksiksiz olmasına dikkat edin. Böylelikle tek seferde onay alıp tekrar temas etme zorunluluğunu yaşamazsınız.

Muayene istasyonunda mutlaka maske takın ve mesafenizi koruyun.

Sıranız gelmeden içeri girmeye çalışmayın. Kapalı mekanlarda kalabalıklar oluşturmayın.

İşlem sıranız geldiği zaman evraklarınızı hazır bulundurarak işlemlerinizi hızlıca halletmek için azami özeni gösterin.

Hastalık riski hala ciddiyetini korumakta ve aşılama çalışmaları kendini gösterene kadar, salgının hala ölümcül olduğunu unutmayın.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here