Araç İçini Yıpranmalardan Korumak Mümkün Mü?

3
2496
Person disinfecting and cleaning car interior with antiseptic liquid and wet disinfection wipes. Air conditioner duct are cleaned with special care and attention because of aerosols that can contains viruses and bacteria.

Araç İçini Yıpranmalardan Korumak Mümkün Mü?

Sağlığınızı korumak için sürekli kullandığınız dezenfektanların aracınızın içine zarar verdiğini biliyor musunuz? Araç içini dezenfektan kaynaklı yıpranmalardan korumak mümkün mü? Bu soruların cevabı haberimizde. Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Koronavirüs salgınından korunmak için sürekli ellerimizi yıkamaya ve dezenfektan kullanmaya özen gösteriyoruz. Gün için kullanmış olduğumuz bu dezenfektanlar temas ettiği yüzeylerde aşınmaya ve yıpratmaya sebep olabiliyor. Ford, yaşanan bu duruma çözüm bulmak için formül geliştiriyor.

Sahibinden en yeni ikinci el Ford ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Özellikle el dezenfektanları sağlığımız korurken aynı zamanda araç içi yüzeylere ve aracın diğer yan parçalarına zarar veriyor. El dezenfektanların içinde bulunan etanol gibi kimyasallar temas ettiği yüzeylerin erken yıpranmalarına ve kötü görünmesine sebep olabiliyor.

Ford Avrupa, Dunton Teknik Merkezi, Malzeme Teknolojisi Merkezi’nde Kıdemli Malzeme Mühendisi Mark Montgomery’nin yaptığı açıklama şöyle, “El dezenfektanı son dönemde kullanımı oldukça artan bir ürün, bu yüzden uzun süredir testlerimizin bir parçası oldu. En zararsız görünen kimyasal bazlı ürünler dahi iç yüzeylerle temas ettiklerinde aşınma, yıpranma gibi sorunlara neden olabiliyor, ancak el dezenfektanları, güneş losyonu ve böcek kovucu gibi ürünler otomobil iç yüzeylerinde çok daha fazla zarar verebiliyor.” dedi.

Ford mühendislerin geliştirmiş olduğu formül sayesinde bu yıpranmaların önüne geçilebilecek. Bu formül sayesinde araç içini kimyasallardan korumak için koruyucu kaplamaların kimyasal yapısını yeniden formüle edilebildiği görüldü. Numuneler 74 derecedeki sıcaklıklarda test edildi. Bu numuneler 48 gün boyunca UV mor ışık testine tabi tutuluyor. Bunların dışında eksi 30 derecedeki düşük sıcaklıklarda da test ediliyor.

Ford İngiltere’nin Baş Sağlık Görevlisi Jenny Dodman ise, “Direksiyon simidi, vites kolu, kapı kulpları, herhangi bir düğme veya dokunmatik ekran, silecek ve sinyal kolları gibi sık sık dokunulan alanlara özellikle dikkat edilmelidir. Ayrıca emniyet kemerleri de her sürücünün temizlik kontrol listesinde öncelikli olmalıdır. Emniyet kemeri üzerimize temas eder ve hapşırma ve öksürme sırasında mikroplara maruz kalırlar.” dile getirdi.

arabam.com’dan araç kiralamak çok kolay! Sistem, aradığınız kiralık aracı hızlı ve kolay bir biçimde bulmanıza yardım ediyor. Uygun fiyata araba kiralamak için arabam.com’u kullanabilirsiniz.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el sahibinden satılık araba ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here