Hennessey Ford Bronco | Tam 750 HP

0
1019
hennessey ford bronco

Ford Bronco, tanıtıldığı ilk günden bu yana büyük ilgiyle karşılaştı. Özellikle büyük boyutlu arabaların hayranı olan ABD’li tüketiciler, daha piyasaya çıkmadan isimlerini satın alma listelerine yazdırdı. Bu talebi gören Hennessey de otomobile kendi tarzını yansıtmış. ABD’nin en iyi satış sonrası modifiye firmalarından birisi olan Hennessey, esasen otomobil üreticisi olarak da tanımlanıyor. İşte karşınızda Hennessey Ford Bronco!

Hennessey Ford Bronco Stok Hali Nasıldı?

Otomobil standart halinde 2.3 litrelik EcoBoost motoru taşıyordu. 270 HP güç 420 nm tork üreten bu motor 7 ileri manuel veya 10 ileri otomatik şanzıman ile kombine ediliyordu. 310 HP gücündeki V6 motor ise yalnızca otomatik şanzıman seçeneği ile alınaibliyordu.

hennessey ford bronco
Ford Bronco Veloci Raptor

Hennessey Neyi Değiştirdi?

Hennessey Bronco’nun kalbindeki 2.7 litrelik 310 HP gücündeki turbo şarjlı motorun yerine bir canavar yerleştirdi. 5.0 litrelik supercharger destekli V8 motorun entegre edildiği otomobil, 750 HP güç üretiyor. Dahası, bu dev motora sahip dev otomobil 0’dan 100’e 4,5-5 saniye aralığında ulaşıyor. 10 ileri otomatik şanzıman ile birlikte önünde dağ taş bırakmayan bu deli dolu otomobili almayı başaranlar şanslı olacak. Çünkü Hennessey bu otomobilden yalnızca 24 tane üreterek tanesini 225 bin dolardan satacak. Otomobilin standart halinin başlangıç fiyatı ise 30 bin dolar civarıydı.

Otomobili bu hale getirmenin en zorlu tarafı ise ECU müdahalesinin yapıldığı aşama olmuş. Yeni nesil araçların giderek daha akıllı hale geldiği dünyada, otomobillerin beyinlerinin de dışarıdan müdahalelere daha kapalı bir şekilde imal edilmesi tesadüf değil elbette. O nedenle bu aşama titizlikle yürütülmüş.

İkinci El Arazi Araçları İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here