Hot hatch pazarı patlama yaşarken Mazda, 2021 Mazda3 Turbo ile farklı bir yöne gitmeyi tercih etti. Geleneksel hot hatch’ler gibi konfor pahasına yol performansı ve yol tutuşu peşinde koşmak yerine, güçlü bir motora sahip. Ayrıca 2021 Mazda3 Turbo’da dört tekerlekten çekiş ve altı ileri otomatik şanzıman takılıdır.

2021 Mazda3 Turbo Performansı

Söz konusu motor, premium yakıtla çalışırken 250 hp ve 320 lb-ft (434 Nm) torka sahip 2,5 litrelik turbo şarjlı dört silindirli bir motordur. Bu, dört tekerlekten çekiş ve otomatik şanzımanla birleştirildiğinde, otomobilin 6 saniyeden daha kısa sürede 96.6 km/sa hıza ulaşabileceği anlamına geliyor.

Aslında, otomobil Spor modundayken, şanzıman otomatik moddayken ve çekiş kontrolü devre dışı bırakıldığında, bir sahibine göre otomobil 5.75 saniyede 96.6 km / saat hıza çıkabildi. O zaman Mazda3 Turbo, daha sert ve daha güçlü Honda Civic Type R ve Renault Megane RS Trophy ile eşleşirken, Hyundai i30 N ve VW Golf GTI gibi hot hatch’leri gölgede bırakıyor. Hiçbiriyle rekabet edecek şekilde tasarlanmamış bir araba için hiç fena değil.

2021 Mazda3 Turbo Performansı

Amerika Birleşik Devletleri’nde, 2021 Mazda3 Turbo 29.900 dolardan başlıyor, yani bir VW Golf GTI’dan 1.305 dolar daha pahalı. Aynı zamanda standart Mazda3’ten yaklaşık 10.000 $ daha fazla. Ancak yüksek performanslı varyant, premium modelde 250 hp (186 kW / 253 PS) ve 320 lb-ft (433 Nm) tork üreten turboşarjlı 2.5 litrelik dört silindirli bir motora sahip. Araç normal benzinle bu rakamlar 227 hp (169 kW / 230 PS) ve 310 lb-ft (420 Nm) ‘ye çıkarabilir.

2021 Turbo Genel Bakış

Mazda3 2.5 Turbo oldukça pahalı olsa da, parlak siyah ızgaraya, parlak siyah aynalara ve siyah kaplamalı 18 inç alaşım jantlara sahip daha sportif bir dış görünüme sahiptir. Model ayrıca LED gündüz farlarına, yağmur sensörlü sileceklere ve standart modelden daha büyük egzoz borularına sahiptir.

2021 Turbo Genel Bakış

Kabine girerken, sürücüler ısıtmalı suni deri ön koltuklar, bir elektrikli ay tavanı ve vites değiştiricili ısıtmalı bir deri direksiyon simidi bulacak. Otomobilde ayrıca çift bölgeli bir klima kontrol sistemi, özel krom vurgular mevcut. Android Auto / Apple CarPlay uyumluluğuna sahip 8.8 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi var. Diğer özellikler arasında bir baş üstü ekranı, bir Wi-Fi etkin noktası, çerçevesiz bir otomatik karartmalı dikiz aynası var. Mazda3 Turbo’da sevdiğiniz müziklere eşlik etmek için 12 hoparlörlü bir Bose premium ses sistemi yer alıyor.

2021 Mazda Turbo iç tasarımı

Ayrıca dur ve kalk özellikli Mazda radar hız sabitleyici, arka çapraz trafik uyarısı ile kör nokta izleme gibi bir dizi sürücü destek sistemi de bulunmaktadır. Ekstra şerit tutma yardımlı şeritten ayrılma uyarısı sistemi ve akıllı fren desteği de ek destek sistemler arasında. Ayrıca uzun far kontrolü ve sürücü dikkat uyarısına sahip uyarlanabilir bir ön aydınlatma sistemi de var.

 

İkinci el Mazda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here