2021 Mazda 3 , Bu Ne Güzellik Böyle !

4
10768
Mazda 3

Mazda 3, ülkemizde çok satan ve bir o kadarda sevilen bir model. 2021 yılında 4.nesil,yenilenmiş hatları ve özellikleri ile bizlerle olacak.

Bu yenilikte önemli farklar olsa da, en dikkat çekici olan detay, dış tasarımı ve agresif hatları olmuş.

1Tasarım

Görselde ki karoser rengi ve jantları ile inanılmaz duran mazda 3, Spor otomobil sevmeyenleri bile kışkırtmayı başarıyor.Arka stop tasarımı ve dinamik hatlarıyla, gören herkesi etkilemeyi başarıyor.

Mazda, kalite ve prestij anlamında kendini kanıtlamış bir marka, bununla birlikte ülkemizde de çok tutulan ve “bozulmayan araba” olarak bilinen bir markadır.

2Motor Teknolojileri

Ülkemize hangi motor seçenekleri ile geleceği tam belli olmasa dahi, vergi dilimleri açısından büyük motorlu alternatiflerin satılması düşünülmüyor.

1.5 litre Skyactiv motorun, tekrar Mazda 3 ile beraber gelmesi düşünülse de, 2.5 litre hacminde ve 250 Hp güç üreten 4 silindirli,6 ileri otomatik şanzımanlı motoru kullanmak isterdik. Ama yüksek vergilerden dolayı ülkemize gelmesi pek olası görünmüyor.

2.5 litrelik motor seçeneği, Cx-5 ve Cx-9 ile aynı olsa da ekstra 23 Hp’lik gücü, performans paketi ile sunacak olabilirler.

“AWD” sistemi ,yani 4 tekerden çekiş olarak adlandırılan sistem, standart olarak Mazda 3’te sunulacak.

İkinci el Mazda ilanlarımız için tıklayın.

3Skyactiv Teknolojisi

Saf sürüş hissini yaşatmaya çalışan Mazda mühendisleri, Yakıt ekonomisi ve performansı bir arada sağlamak adına , arabadaki bütün parçaların verimliliğini artırmak ve sürüş dinamiklerini en üst seviyeye çıkartma çalışmalarına Skyactiv Teknolojisi adını vermişler.

4Mazda 3 Teknolojileri

Malzeme kalitesinde iyileştirme yaptıklarını söylenen Mazda 3’de “MZD” connect sistemi ile teknolojileri, multimedya ekranından sürücüsüne sunabiliyor.

Head-Up Display ekranı ile yolculuklar daha konforlu hale geliyor.Akıllı şehir içi fren sistemi ile düşük hızlarda geri manevralarda kazaların önüne geçebiliyor ve park etmek artık sizin için bir sorun olmaktan çıkıyor.

Adaptif Led ön far sistemi ile, arabalar gelip geçerken uzun-kısa farlarınızı ayarlamanız gerekmeyecek, Mazda 3 sizin için konfor sağlayarak, karşınızdan bir araç gelmesi durumunda uzun farlarınızı kapatacak ve yol müsait olduğunda kendisi uzun farlarınızı açarak size daha güvenli bir sürüş imkanı sunacak.

5

 

Tekerinize Taş Değmesin…

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here