2021 Dakar Rallisi 3 Ocak’ta Başladı

3 Ocak’ta başlayan 2021 Dakar Rallisi tüm heyecanıyla devam ediyor. Bu yıl 43.sü düzenlenen etkinliğe Suudi Arabistan 2.kez ev sahipliği yaparken, daha önce de olduğu gibi, bu yıl da Motul etkinliğin ana sponsoru. Sürücülerin ve pilotların gezegenin en zorlu şartları altında her gün kilometrelerce yeteneklerini gösterecekleri 2021 Dakar Rallisi 15 Ocak tarihine kadar devam edecek. İşte 2021 Dakar Rallisi hakkında bilmeniz gereken 10 şey.

2021 Dakar Rallisi Ne Kadar Uzunlukta?

Hemen hemen tamamı yenilenmiş (%80-90 oranında) 12 etaptan oluşan 2021 Dakar Rallisi, 4.767’si zamanlı olmak üzere 7.646 kilometre uzunluğunda olacak.

Suudi Arabistan Ralli

Covid-19 Önlemleri

Pandeminin ortasında Dakar’ın gerçekleştirilmesi beraberinde birkaç özel durum yaratıyor. Takımlar ve tüm yarışçılar Suudi Arabistan’a gitmeden önce 48 saat boyunca karantinada kalmak zorundaydı. Ek olarak, 2.400 kişinin yer aldığı kamp alanında oldukça katı sosyal mesafe kuralları var.

Suudi Arabistan Yarış

Elektronik Yol Kitabı

2021’deki büyük değişikliklerden biri de elektronik yol kitabı. Otomobillerdeki, kamyonlardaki ve SSV kategorisindeki her Elit sürücüye, başlangıçtan 10 dakika önce rotanın olduğu bir tablet verilecek. (motosikletler için 20 dakika önceden)

Elektronik Yol Kitabı

2021 Dakar Klasik

Dakar Classic, 2000’den önce üretilmiş araçlar için yeni bir paralel yarışma. 1980’lerden ve 1990’lardan otomobiller ve kamyonlar, bir Porsche 959, bir Toyota Celica, bir Mitsubishi Pajero ve bir Renault 20 de dahil olmak üzere 26 araç Dakar Klasik’in ilk yarışı için start çizgisine katıldı. Dakar Classic, daha kolay araziye sahip daha kısa bir rotaya sahip.

2021 Dakar Rallisi

Hava Yastıklı Yelekler

Dakar tehlikeli bir yarış ve yıllar geçtikçe ne yazık ki hayatını kaybeden sürücüler oldu. Geçen yıl iki motosiklet sürücüsü hayatını kaybettikten sonra, organizatörler motosiklet ve quad sınıflarında yarışan herkes için hava yastıklı yelekleri tanıttı. Ayrıca hızları düşürmek için de bir dizi önlem alındı.

Ralli Ekipmanları

2021 Dakar Rallisi Yavaş Alanlar

Ralliyi daha güvenli hale getirmeye yönelik başka bir çaba daha, yeni “yavaş bölgeler”, özellikle istikrarsız bölümlerde hız sınırları 90 km/s ile sınırlandırıldı. Ayrıca tehlikeli alanlara gelmeden önce sesli uyarılar olacak.

2021 Dakar Rallisi Yavaş Alanlar

Lastik Değişiklikleri

2021 Dakar için birçok yeni düzenleme arasında lastiklerle ilgili yeni kurallar da var. Arabaların maraton etabında lastik değiştirilmesine artık izin verilmeyecek. Motosikletler için, ralli boyunca yalnızca toplam altı arka lastiğe izin verilecek.

ralli lastik

Artırılmış Gerçeklik

Orijinal Motul sürücüsü Cesare Zacchetti, Dakar Rallisi boyunca hayranları da beraberinde götürüyor. Tek bir günde 500 km yol almanın veya Suudi Arabistan’ın kum tepelerini geçmenin nasıl bir şey olduğunu merak ettiyseniz, şimdi yapabilirsiniz. Cesare, iki haftalık etkinlik boyunca bir kamera taşıyacak ve maceralarını tabUI uygulamasında paylaşacak.

2021 dakar rallisi artırılmış gerçeklik

2021 Dakar Rallisi’nde Kaç Yarışçı Var?

Original by Motul dahil 555 yarışçı, 321 araçta yer alacak. Araçların dağılımı şu şekilde; 129 motosiklet ve quad, 124 otomobil, T3 ve SSV, 42 tır ve 26 Dakar Klasik. Bunların içinde ise sadece 1 ekip tamamen kadınlardan oluşurken, 16 kadın sürücü ve pilot 2021 Dakar’da yarışacak.

2021 dakar rallisi kaç yarışçı

Motul Racing Lab

Dakar kamp alanında Motul’ün uzmanları, çalıştıkları yağ markasından bağımsız olarak tüm rakiplere günlük yağ analizi sağlamak için hazır olacak. Motul, mücadelecilerin araçlarının yarışın sonuna kadar ulaşmasını sağlamak için paha biçilmez bir tavsiye ve teknik madeni yağ bilgisi sunacak.

2021 dakar rallisi Motul

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here