2021 Audi E-Tron Sportback Tanıtıldı!

2
2087

Audi e-tron Sportback, geniş bir SUV’nin işlevselliğini dört kapılı bir coupe’nin zarafetiyle birleştiriyor ve tümü elektrikli mobilitenin temellerini oluşturuyor.

Audi e-Tron Sportback Performansı

E-Tron’un düşük ağırlık merkezine (alçak monte edilmiş pil takımının bir ürünü) rağmen, 193 inç uzunluğunda ve 76 inç genişliğindeki Sportback önemli ölçüde ağırdır.

Audi e-Tron Sportback’in ekipmanları ve teknik özelliklerine baktığımızda aracın 95 kWh pil takımı, toplam 355 beygir gücü ve ~ 561 N.m tork üreten çift (ön / arka) elektrik motorundan oluşuyor.

Bu rakamlar, E-Tron’un “Güçlendirme Modu” nda 402 beygir gücü ve 665 N.m’ye yükseliyor ve bu da orta boy crossover’ı 5,5 saniyede 96.5 km/saat’e çıkarabiliyor. Bu, bu segmentte ki geleneksel bir otomobil için oldukça hızlı ve ağırlığı için fena değil, ancak modern bir EV için tam olarak göz alıcı bir performans değil.

Kabin Tasarımı

İç tasarımda Sportback orta konsolu ve benzersiz vites seçicinin yanı sıra, E-Tron’u bir A6, Q8 veya Audi’nin serisindeki diğer arabaların yarısı ile karıştırdığımızda ek bir bonus olarak, baş parmakla etkinleştirilen benzersiz vites seçiciyi barındıran montaja sahip. Vites seçici alt kontrol ekranını çalıştırdığınızda bileğiniz için bir yastık görevi görür.

Audi’nin en son otomobilleri ve SUV’lardaki dokunmatik ekranlara baktığımızda Audi’nin dokunmatik yüzeyleri çoğalttığını fark edebiliriz. Aynı şekilde Sportback’te birden fazla ekran mevcuttur. İç mekanı ve dokunmatik ekran menülerini yeşil öğelerle kapladı ancak bu ışıklar sürekli değişim halinde ve diğer renklere bürünüyor.

Genel Özellikler

Şimdi, elektrikli araçların hayranıysanız, muhtemelen bir arabanın fren yenileme seviyesini ayarlayabilme fikrine aşinasınızdır. Tipik olarak nihai amaç tek pedallı sürüştür. E-Tron, tekerleğe monte edilmiş kanatçıkları aracılığıyla rejenle aşamalı olarak oynamanıza izin verirken, ayar aralığı oldukça dardır.

Audi Sportback iki adet saklama alanına sahiptir. Birisi bilindik arka kargo alanı ve 0.77 metre küp alandır. Diğeri ise kaputun altındaki ön saklama bölmesidir. Bu ön bölme çok küçük ve erişilmez bir yerde bulunmasına rağmen şarj kablosu ve evraklar için yeterince yer var. Arka bölme ise rakiplerine oranla gayet iyidir.

Audi E-Tron Sportback ABD pazarında şu anki satış fiyatı 70 bin dolar ve lüks bir otomobil için geçerli bir fiyat. Aracın Avrupa fiyatları ve özellikleri farklılık gösteriyor.

İkinci el Audi otomobil ilanları 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here