2020 Mercedes-AMG GT R Roadster: Kükreyen Otomobil

0
1842
mercedes-roadster
mercedes-roadster

Mercedes Roadster, ayağınız fren pedalına tutturmuş bir köşeden dönerken, başka bir vitese geçtiği için adeta kükrüyor. Bu Mercedes Roadster’ı kullanırken güçlü bir köpeğin arkasında tasmasından kontrol etmeye çalışırken sürüklenen sahipleri gibi hissedebilirsiniz. Çünkü ön tarafı hevesli ve kararlılıkla zirveye doğru dalıyor. Yokuş yukarı dönerken, gaza yavaş bir dokunuş ön-orta monte edilmiş V-8’i uyandırır, GT R köşeden dışarı çıkarken gücü arkayı döndürür. Kulaklar çınlar, motor kükrer, bu araç tahmin edilenden daha da hızlı.

İyi Değil Harika Mercedes Roadster

mercedes-gtr
mercedes-gtr

İyi değil, harika bir araba kullandığınız belli olduğunda bu anlar her zaman öne çıkar. Bu kategoride İlk virajda bir McLaren 720S, ilk rotasyonda bir Shelby Cobra 289, VTEC’e çalan bir S2000 ve şimdi dağa tırmanan bir Mercedes-AMG GT R Roadster var.

Çok Mu Hızlı Mercedes Roadster?

roadster
roadster

Tabii ki hızlı ama hız sihir değil. Adında AMG, GT ve R bulunan 577 beygir gücünde bir spor otomobil. Bu rozetlerin üçü de ayrı ayrı “hızlı olan” anlamına geliyor. Hesabımıza göre, bu AMG GT R’nin hızın düştüğü anlamına geliyor. Bu araba şimdiden 577 bg’nin tamamını kapsamakta zorlanıyor. Çekiş kontrolü, devasa P325 / 30R20 Michelin Sport Cup 2 arka lastiklerinin 3,5 saniyede hız 60’a fırlarken patinaj yapmasını önlemek için fazla mesai yapıyor. Kesinlikle daha hızlı arabalar var, ancak çok azı aynı cehennem ateşiyle kendini fırlatıyor.

Otomobilin Avantaj/Dezavantajları

mercedes-roadster-iç-dizayn
mercedes-roadster-iç-dizayn

Öncelikle artı puan kısmen 7 vitesli çift kavramalı transaksa gidiyor, Dişlileri o kadar güçlü bir şekilde çarpıyor ki, sizi en agresif ortamlarda dahi şımartabiliyor ve çekiçlerden yapıldığına ikna oluyorsunuz. Dünyadaki çok az otomatik vites kutusu bu kadar eğlenceli kürek çekiyor, her vites ben geliyorum diyen bir sesle yerine oturuyor. Ayrıca ben rahatsız oluyorum derseniz de şasiyi ve aktarma organlarını konfor modlarına çevirin. Vites geçişleri arka planda kaybolacak kadar sofistike ve pürüzsüz hale gelir.

En İyi Ses Veren Otomobil

Mercedes
Mercedes

Siz yolda ilerlerken GT R’nin her vites geçişinde egzozdan gürültü patlayacak. AMG GT, özellikle aşağı açılır görünümde, en iyi ses veren modern spor arabalardan biridir. Derin gök gürültüsü notası, vites küçültmelerde keskin kükremeler, egzoz taşması sırasında eğlenceli patlamalar ve vites yükseltmelerde kırbaç çatlaklarıyla tamamlanıyor. Her üst geçidin altında ve her tünelde, kendinizi üç veya daha fazla vites düşürürken ve gürültü duvarının kırmızı çizgiye girmesine izin verirken bulabilirsiniz.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here